Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Operasyon 4.0: 18 bin çalışanını robotla değiştirecek - Para Haberleri

        Son yıllarda 'yakın zamanda robotların insanları işsiz bırakacağı' uyarılarının artması çalışanları tedirgin etse de firmalar yeni teknolojileri verim artırmak ve tasarruf etmek için bir fırsat olarak görüyor. Bunun son örneği zor bir dönemden geçen Alman finans devi Deutsche Bank oldu.

        ÖNEMLİ KISIMLAR ROBOTLARA EMANET EDİLECEK

        Yazın, önümüzdeki 3 yılda 18 bin çalışanının işine son vereceğini açıklayan Alman Deutche Bank bu tasarruf hedefine ulaşırkenkaybettiği iş gücünü teknolojiyle telafi etmeyi planlıyor. Deutche Bank Kurumsal Yatırım Bankacılığı Operasyondan Sorumlu Yöneticisi Mark Matthews söz konusu hedefe ulaşmak için arka planda faaliyet gösteren bölümlerin önemli bir kısmını 'robotlara' emanet edeceklerini belirtti.

        680 BİN SAATLİK TASARRUF

        İngiliz Financial News'a konuşan Matthews 'Operasyon 4.0' ismini verdikleri bu strateji kapsamında makine öğrenme (machine learning) araçları kullandıklarını ve bunun verimi muazzam bir biçimde arttırdığını belirtti. Matthews bugüne kadar bu algoritmalar sayesinde680.000 saatlik 'emek tasarrufu' gerçekleştirdiklerini, 'botların' 5 milyon işlem gerçekleştirdiğini söyledi.

        REKLAM

        Financial News'te çıkan haber üzerine açıklama yapan banka Matthews'in 'Operasyon 4.0' açıklamasının doğru olduğunu bildirdi. Deutche Bank 6.6 milyar dolarlık tasarruf programı kapsamında dünya genelinde ağustos ayından bu yana 1.000 çalışanının işine son verdi.

        Banka, yeniden yapılandırma maliyetinin etkili olması ve tahvil biriminin gelirlerinin düşmesinin etkisiyle bu yılın üçüncü çeyreğinde 832 milyon euroluk zarar açıkladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ