Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Özel Özel sporcu Esra Bayrak, dünya şampiyonu oldu - Diğer Haberleri

        Şampiyonadabugün60 metre stilindepiste çıkanözel sporcuEsra Bayrak tüm rakiplerini geride bırakarak,8.06'lık derecesiyle dünya şampiyonu oldu.Esra Bayrak bu derecesi ile son 5 yılın en iyi 60 metre derecesini koşarak ayrı bir başarı elde etti. Esra Bayrak, 2016 yılından bu yanakatıldığı her şampiyonadan altın madalya ile dönen milli sporcu, Avrupa ve dünya şampiyonalarında60ve 100metredealtın madalyanın sahibi olarak ayrı bir rekora imza attı.

        Öte yandan özel sporcular tarihinde bir ilki başaran Esra Bayrak, Muhsine Gezer, Edanur Akın ve Fatma Damla Altın´dan oluşanKadınlar 4x200 Bayrak Takımı, dünya üçüncüsü oldu.

        BAŞKAN BİROL AYDIN:İSTİKLAL MARŞIMIZI DÜNYAYA DİNLETİYORUZ

        VirtüsDünya Salon AtletizmŞampiyonası´nda alınan madalyaları değerlendiren Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın yaptığı açıklamada, "Özel sporcumuzEsra Bayrak dünya şampiyonu olarak, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletti. İlk gündeFatma Damla,altın madalya kazanarak ülkemize büyükbir gurur ve sevinç yaşatmıştı.4x200 bayrak yarışında altın kızlarımız bir ilki başararak dünya üçüncüsü oldular. Bayrak yarışında yarışan özel sporcularımız Esra Bayrak, Muhsine Gezer, Edanur Akın veFatma Damla Altın´ıülkemize yaşattıkları bu gurur için tebrik ediyorum.Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak,7 yıldır paralimpikbranşlarımız için yetenek taramaları yaptık, milli takım gelişim kampları düzenledik ve yurt içi ve yurt dışı hazırlık turnuvalarına katılım gösterdik. Allah´a şükürler olsun bizim emeklerimizi boşa çıkarmadı, hedef 2020 Trisome Oyunları,2020 Tokyo Paralimpik Oyunları ve 2024 Paris ParalimpikOyunları olacaktır.Sporcularımızı, antrenörlerimizive emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Her zaman bize inanan ve büyük destekleri olan,özel sporcularımızı bağrına basanCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ateşekkür ediyorum. Gençlik veSpor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu´na teşekkür ediyorum, ayrıca bizlere sponsordesteği verip özel sporcularımızın şampiyonluğunda payı olan Spor Toto´ya, Eminevim Grubu'na, TESYEV´e, TMPK´ye ve Spor Genel Müdürlüğümüzeteşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

        ESRA BAYRAK: ALTINMADALYAMI ŞEHİTLERİMİZE VE CUMHURBAŞKANIMIZAARMAĞAN EDİYORUM

        Virtüs Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan özel sporcu Esra Bayrak, "Şampiyonayaiyi hazırlandık, federasyon başkanımız Birol Aydın, bizeher türlü kamp ve spor malzeme desteğini sağladı.Antrenörüm Aytunç Gözisebir öğretmen gibi, bir baba gibi, ağabey gibi, hepyanımızda oldu ve bizi en mükemmel şekildeşampiyonayahazırladı.Çok mutluyum. Dünya şampiyonluğumu şehitlerimize ve bugün doğum günü olan CumhurbaşkanımızSayın Recep Tayyip Erdoğan´aarmağan ediyorum" dedi.

        25 Şubat Salı günü başlayan Virtüs Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye ilk gün 1 altın, 2 bronz, bugün ise 1 altın, 2 bronz madalya olmak üzere toplamda 2 altın ve 4 bronz madalya kazanmış oldu. Şampiyona 27 Şubat Perşembe günü yapılacak olan müsabakalar ile sona erecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ