Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik çılgın proje

        HABERTURK.COM

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çılgın projesini açıkladı. Şehir bilimciler, hukukçular, diplomatlar... Herkes görüşünü beyan ediyor. Kimi beğeniyor. Kimi gerekli olup olmadığını sorguluyor. Kimi ise İstanbul'un buna ihtiyacı olduğunu söylüyor.

        Biz de HABERTURK.COM olarak bu soruyu, asıl muhataplarına, yani halka sorduk.

        İşte soru: Sizce İstanbul'un böyle bir projeye ihtiyacı var mıydı?

        ÇILGIN REKABET

        HABERTURK.COM'un gerçekleştirdiği dev ankette inanılmaz bir rekabet yaşandı. Projenin açıklanmasının hemen ardından "evet" oylarının daha fazla olduğu ankette katılım arttıkça "hayır" oyları aradaki farkı kapatmaya başladı. Bir ara yüzde 54 evet, yüzde 46 hayır şeklinde olan oylamadaki durum, bugün ise tamamen değişti ve son gün büyük bir sürpriz gerçekleşti; "hayır" oyları "evet" oylarını ilk kez geçti.

        Ve 17:00 itibariyle anket 152 bin 469 kişinin oyuyla tamamlandı. İşte HABERTURK.COM'un dev anketinden çıkan sonuç:

        77 BİN 820 KİŞİ "İHTİYAÇ YOK" DEDİ

        152 bin 469 kişinin katıldığı ankette, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı "çılgın" projeye İstanbul'un ihtiyacı olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 51.04 oldu. Yani 77 bin 820 kişi, bu İstanbul'un böyle bir projeye ihtiyacı olmadığını söyledi. 74 bin 649 kişi ise "Evet, İstanbul'un böyle bir projeye ihtiyacı var" dedi. Bu da kullanılan toplam oyların yüzde 48.96'sına denk geldi.

        HALK İKİYE BÖLÜNDÜ

        Fakat oylama sonucunda "İhtiyaç yok" diyenlerle "İhtiyaç var" diyenlerin oy oranlarının birbirine çok yakın olması, halkın bu konuda ezici üstünlüğe sahip bir fikrinin olmadığını ortaya koydu. Yani Türk halkı, proje konusunda ikiye bölündü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ