Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Portekiz Portekiz: 1 - Fas: 0 | MAÇ SONUCU - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... PORTEKİZ - FAS MAÇININTÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında Portekiz ile Fas karşı karşıya geldi. Portekiz'in süperstarı Ronaldo, 4. dakikada attığı golle ülkesini öne geçirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Portekiz, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Ronaldo, 2018 Dünya Kupası'ndaki 2. maçında 4. golünü attı.

        Cristiano Ronaldo, milli maçlardaki gol sayısını 85'e çıkardı ve bir Avrupa ülkesi formasıyla en çok gol atan oyuncu oldu. Bu istatistiğiyle de Portekizli, Macar efsanesi Ferenc Puskas'a ait 62 yıllık rekoru kırdı.

        Gruptaki ilk maçında İspanya ile 3-3 berabere kalan Portekiz, böylece puanını 4'e yükseltti. İlk maçta İran'a mağlup olan Fas, yine 0 puanda kaldı.

        Portekiz'de Beşiktaşlı Pepe 90 dakika sahada kalırken Ricardo Quaresma süre alamadı. Fas'ta Fenerbahçeli Nabil Dirar 90, Galatasaraylı Younes Belhanda 75, Malatyasporlu Boutaib 69 dakika forma giydi.

        FIFA SIRALAMASINDA BÜYÜK FARK

        Portekiz ile Fas'ın dünya sıralamasındaki yerleri arasında büyük fark bulunuyor. Son Avrupa şampiyonu Portekiz sıralamada 4. sırada yer alıyor. Afrika temsilcisi Fas ise 41. basamakta kendine yer bulabildi.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        MAÇ TAKVİMİ

        > 25 Haziran (TSİ: 21.00): İran-Portekiz (Mordovia Arena - Saransk)

        > 25 Haziran (TSİ: 21.00): İspanya-Fas (Kaliningrad Stadı - Kaliningrad)

        PORTEKİZ

        İspanya, Fas ve İran'ın bulunduğu B Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Portekiz Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Fernando Santos'un 2014'ten bu yana teknik direktörlüğünü yaptığı ve 2016'da tarihinin ilk Avrupa şampiyonluğuna taşıdığı Portekiz, Avrupa elemelerinde İsviçre, Macaristan, Faroe Adaları, Letonya ve Andorra'nın bulunduğu B Grubu'nda mücadele etti.

        Grupta İsviçre ile çekişen Portekiz, oynadığı 10 karşılaşmada 9 galibiyet ve bir yenilgi alarak 27 puan topladı. Elemelerde attığı 32 gole karşılık sadece 4 gol yiyen Portekiz, averajla grubu lider bitirdi ve Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Eusebio, Coluna, Simoes, Jose Augusto, Torres, Jaime Graca, Rui Costa ve Luis Figo gibi isimlerin parladığı Portekiz'in en önemli kozu, şüphesiz Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo olacak.

        Real Madrid'de üst üste 3. kez UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ve 15 golle Avrupa elemelerinin 2. en golcü ismi olan Ronaldo, Eusebio'dan (1966) sonra Dünya Kupası'nda gol krallığını elde eden ikinci Portekizli olmak istiyor.

        33 yaşındaki Ronaldo ayrıca 84 golle Macar Ferenc Puskas'a ait "milli takım formasıyla en çok gol atan Avrupalı futbolcu" rekoruna doğru ilerliyor. Ronaldo'nun efsane futbolcu Puskas'ı yakalaması için 3 gol atması gerekiyor.

        Elemelerde ağları 9 kez sarsan Andre Silva'nın yanı sıra Bernardo Silva, Gonçalo Guedes, Gelson Martins, William Carvalho ve Joao Mario, Portekiz kadrosunda göze çarpıyor.

        Beşiktaş'tan Pepe ve Ricardo Quaresma, Göztepe'den ise Beto'nun çağrıldığı kadroda, Türkiye'deki futbolseverlerin Fenerbahçe'den tanıdığı Bruno Alves ve bir dönem Beşiktaş'ta oynayan Manuel Fernandes de yer alıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Portekiz Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 6 kez katıldı. Portekiz, turnuvadaki en iyi derecesini, ilk tecrübesini yaşadığı 1966 yılında elde etti. Eusebio'nun sürüklediği takım, klasman karşılaşmasında Sovyetler Birliği'ni 2-1 mağlup ederek 3'üncü oldu. Almanya 2006'da da yarı finale yükselmeyi başaran Portekiz, son olarak katıldığı Brezilya 2014'te ise gruptan çıkamadı.

        Portekiz'in dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1966 - 3'üncü

        1986 - Grup aşaması

        2002 - Grup aşaması

        2006 - 4'üncü

        2010 - Son 16 turu

        2014 - Grup aşaması

        FAS

        İspanya, Portekiz ve İran ile B Grubu'nda yer alan Fas Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Daha önce göreve geldiği Zambiya ve Fildişi Sahili ile Afrika Uluslar Kapası'nı alma başarısı gösteren Fransız teknik adam Herve Renard'ın yönetimindeki Fas, ilk turu seribaşı unvanıyla geçtiği Afrika Elemeleri'nde ikinci turda Ekvator Ginesi ile eşleşti. İlk maçta konuk ettiği rakibini 2-0'la geçen Fas, deplasmandaki rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen gol averajı farkıyla üst tura çıktı.

        Üçüncü turda Fildişi Sahili, Gabon ve Mali ile aynı grupta yer alan Fas, çıktığı 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı ve C Grubu'nu lider tamamlayarak Dünya Kupası'na vize aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki Dünya kupalarında Noureddine Naybet, Mustapha Hadji, Ahmed Faras gibi önemli oyuncuların forma giydiği Fas, bu turnuvada ise Spor Toto Süper Lig'de forma giyen yıldızlarına güveniyor.

        Fas'ın kadrosunda, Fenerbahçe'den Nabil Dirar, Galatasaray'dan Younes Belhanda, Evkur Yeni Malatyaspor'dan Khalid Boutaib ve Medipol Başakşehir'den Manuel Da Costa yer alıyor. Yine bir dönem Galatasaray forması giyen Nordin Amrabat ve Juvenuslu savunma oyuncusu Medhi Benatia ise takımın tecrübeli isimleri olarak öne çıkıyor.

        FIFA dünya sıralamasında 42'nci sırada bulunan Fas formasıyla elemelerde ağları 4 kez sarsan Khalid Boutaib, takımının Rusya biletini cebine koymasına önemli katkı sağladı.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Fas'ın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1970 - Grup aşaması

        1986 - Son 16 turu

        1994 - Grup aşaması

        1998 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ