Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Biyografi Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit'in hayatı

        Rahşan Ecevit, tedavi gördüğü Ankara GATA'da hayata gözlerini yumdu. Cumhuriyet ile yaşıt olan Rahşan Ecevit, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşiydi. Rahşan Ecevit'in hayatında kesitler haberimizde.

        RAHŞAN ECEVİT KİMDİR?RAHŞAN ECEVİT'İNHAYATI

        Rahşan Ecevit, 1923 yılında Bursa'da doğdu. 1946 yılında Bülent Ecevit ile evlenmeden önceki soyadı Aral'dı. Ressam, yazar ve siyasetçi olan Rahşan Ecevit, Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanıdır.

        1 Ocak 1973'de CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit (sağda) ve Eşi Rahşan Ecevit (solda) yurt gezisi sırasında seçim otobüsünde.

        REKLAM

        Aslen Selanik'ten Şebinkarahisar'a yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur.

        DSP'nin kurucusu ve eski genel başkanıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

        Yazdığı Pülümür'de Aşk adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlanmıştır.

        Kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti'den 4 Haziran 2009 tarihinde istifa etti. 17 Ocak 2010 tarihinde kurucusu olduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin 2. Genel Başkanlığına seçildi. 22 Mayıs 2010 tarihindeki 33. CHP kurultayına bağımsız milletvekili Emrehan Halıcı ile katılarak, tek başına genel başkan adayı olan ve kazanan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye desteğini açıkladı.

        RAHŞAN ECEVİT: HİÇ AYRILMADIK Kİ

        Rahşan Ecevit, 2012 yılında Habertürk'ten Saliha Çolak'a verdiği röportajda "Bülent Bey’i hiç rüyanızda gördünüz mü?" sorusuna "İnsan hiç her gün birlikte yaşadığı, konuştuğu kişiyi rüyasında görür mü? Ben akşam yatağa yatınca onun yanına yatıyorum. Hiç ayrılmadık ki. " cevabını vermişti.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ