Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Bugün kandil mi? Regaip Kandili bugün mü, ne zaman? 2024 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili anlamı ve fazileti nedir?
        1

        Regaip Kandili bugün mü, ne zaman? Regaip Kandili Müslümanlar için özel sayılan günlerden bir tanesidir. Receb ayının ilk manevi günü olan Regaip Kandili, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan dini takvimle belli oldu. Peki, Regaip Kandili bugün mü, ne zaman kutlanır? İşte, 2024 Regaip Kandili'ne dair tüm detaylar...

        2

        REGAİP KANDİLİ BUGÜN MÜ, NE ZAMAN?

        2024 Regaip Kandili bugün 11 Ocak Perşembe günü yani bugün idrak ediliyor. Regaip Kandili aynı zamanda Mübarek üç ayların başlangıcı olarak kabul edilir.

        REGAİP KANDİLİ İBADETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        REGAİP KANDİLİ MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        REGAİP GECESİNİN ANLAMI NEDİR?

        Regaip gecesi, Kur'an'da saygı gösterilmesi gereken ve hadislerde oruç tutulması tavsiye edilen, Recep ayı içerisinde bulunan günlerden birisidir. Hz. Muhammed'in Regaip gecesinde ana rahmine düştüğü bilinir. Receb ayının ilk Perşembe günü oruç tutup gecesinde Regaib namazı adıyla ibadet edilir.

        REGAİP KANDİLİ DUASI İÇİN TIKLAYINIZ

        REGAİP KANDİLİ'NİN ANLAM VE ÖNEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        REGAİP KANDİLİ GECESİ FAZİLETİ

        İslam Ansiklopedisinde yer alan bilgilere göre; Regaip gecesi, Kur'an'da saygı gösterilmesi istenen ve hadislerde; gün belirtilmeden oruç tutulması tavsiye edilen haram aylardan (el-Bakara 2/217; el-Maide 5/2, 97; Ebu Davud, "Ṣavm", 55; İbn Mâce, "Ṣıyam", 43) receb ayında bulunmakla birlikte özellikle tasavvufî eserlerde yer alan, Hz. Peygamber'in Regaip gecesinde ana rahmine düştüğü, receb ayının ilk perşembe günü oruç tutup gecesinde Regaip namazı adıyla bir namaz kılmanın sevap olduğu ve bu gecenin birçok faziletinin bulunduğu yönündeki rivayetlerin asılsız olduğu hadis alimlerince belirtilmiştir.

        REGAİP KANDİLİ'NDE ÇEKİLECEK ZİKİR VE TESBİHLER İÇİN TIKLAYINIZ

        REGAİP KANDİLİ NAMAZI İÇİN TIKLAYINIZ

        REGAİP KANDİLİ ORUCU İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ