-
Prof. Dr. Temel YILMAZ / GAZETE HABERTÜRK
İnsülin alışkanlık yapar mı, insülin tedavisine mümkün olduğu kadar geç başlamak daha mı iyi, insülin kilo aldırır mı, insülini tekrar bırakmak mümkün mü? Bugün diyabetli okurların en çok sorduğu bu soruların yanıtını bulacaksınız.
-
BAŞLANINCA BIRAKILIR MI?
İnsülin, diyabette vücudun ihtiyacı olduğu zaman başlanır, kontrol sağlanınca bırakılabilir.
-
Diyabetin iki tipi var. Genellikle çocuk ve gençlerde görülen formu “Tip 1 diyabet”, daha ileri yaşlarda, erişkin ve yaşlılarda görülen formu “Tip 2 diyabet” olarak isimlendirilir.
-
Tip 1 diyabetlilerde insülin hormon salgısı eksiktir. Tip 2 diyabette ise insülin hem azalmış hem de hücreye giriş bozulmuştur. Gerek Tip 1 diyabette, gerekse Tip 2 diyabette insülin, insülin eksikliği olduğu süreçte kullanılabilir.
-
Tip 1 diyabette “remisyon” adı verilen balayı sürecinde insülinin yavaş yavaş azaltılıp kesilebildiği bir dönem vardır. Tip 2 diyabetliler, hastalığın herhangi bir sürecinde insüline başlayıp daha sonra bırakabilirler.
-
Kan şekerlerinin aşırı yükseldiği dönemlerde, hastalıkta, ameliyatta insüline başlanabilir, kan şekerleri düştüğü zaman yavaş yavaş azaltılabilir.
-
Bu uygulama modern tıpta oldukça yaygındır. Ancak özellikle son zamanlarda farklı mesleklerden birçok hekim bu konuyu suiistimal etmekte.
-
İnsülinin başlanması da, bırakılması da tedavinin doğal parçası olarak kabul edilmeli ve ileride vücuda zarar verecek bazı etik olmayan uygulamalardan kaçınmak gerekir.
-
Son Dakika
-
Canlı Yayın
- Gündem
- Ekonomi
-
Dünya
- Spor
- Magazin
-
Gastro
-
Kadın
- Sağlık
-
Yazarlar
-
Yaşam
-
Çocuk
- Teknoloji
-
Kültür Sanat
-
Röportajlar
-
Kısayol
-
Grafik Haber
- Galeri
- Video
- Akıl Oyunları
-
Yerel Haberler
- Servisler
- Portallar
-
Hafta Sonu
- 7x24
-
Vefat
-
Künye
Copyright © 2020 - Tüm hakları saklıdır.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
Habertürk Gazetecilik A.Ş.
YORUMLAR