Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Prof. Dr. Canan Karatay: "Zeytinyağı başlı başına şifadır"
        1

        Uzatılan peçeteyi kabul etmeyen Prof. Dr. karatay, "Zeytinyağı başlı başına şifadır, elimi silmek yada yıkamak yerine elime yüzüme sürerim cildime de iyi gelir" dedi.

        2

        Gemlik Belediyesi’nin Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği ve bu yıl ikincisi yapılan Uluslararası Zeytin Festivali’nin konuğu olan Prof. Dr. Karatay, program sonunda Solaksubaşı Zeytinyağı Fabrikası'nı ziyaret etti.

        3

        Prof. Dr. Karatay, Solive firmasının yağhanesini gezerek üretim hakkında firma sahibi Selim Solaksubaşı'ndan bilgi aldı. Üretimin modern tesislerde el değmeden yapıldığını belirten Solaksubaşı, burada Prof.Dr. Karatay'a zeytinyağının tüm üretim aşamalarını gösterdi.

        4

        Panelde yaptığı konuşmada dünyanın en sağlıklı meyve suyunun zeytinyağı olduğunu ifade eden Prof. Dr. canan karatay yeni sıkılan zeytinyağını bardağa doldurarak, izleyenlerin hayret dolu bakışları arasında içti.

        5

        Uzatılan peçeteyi kabul etmeyen Prof.Dr. Karatay, kendisine peçete uzatanları kibarca redderken, "Zeytinyağı başlı başına şifadır, elimi silmek ya da yıkamak yerine elime yüzüme sürerim cildime de iyi gelir" dedi.

        6

        Zeytinyağını içtikten sonra beraberindekilere, "İçmiş olduğum bu zeytinyağı boğazımı yaktı. En doğal yağ boğazı yakar zaten. Boğazım yanıyor diye bu kötü demeyin sakın. Gönül rahatlığıyla içebilirsiniz” diye konuştu.