Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'nin Nabzı programında konuştu

        Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'nin Nabzı programında samimi açıklamalarda bulundu.

        Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hasta Uğur Acar'ın medyada fazla yer almasıyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Özkan, "Reklama ihtiyacımız yok" dedi. Amerika'da bu tür nakillerden kamuoyunun en az 15 gün sonra haberinin olduğunu kaydeden Özkan, görüntülerin medyaya parayla satıldığını ve bu parayla hastanenin masraflarının karşılandığını anlattı. Türkiye'de ise medyanın operasyonu anbean takip ettiğini belirten Özkan, açıklama yapmamaları durumunda da farklı yorumlar yapılabileceğini söyledi.

        İlk kol naklini yaptıkları sırada operasyonu basından gizlemeye çalıştıklarını belirten Özkan, "O nakilde başarısız olsaydık, çok kötü duruma düşecektik. Kariyerim biterdi" dedi.

        Son operasyonları da basından gizli olmasını tercih edeceklerini ama gazetecilerin buna izin vermediğini anlatan Özkan, çift kol ve bacak nakli yaptıkları hastanın medyada yer almaması için daha titiz davrandıklarını kaydetti.

        Hacettepe'de çift kol ve çift bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın hayatını kaybetmesinin ardından yapılan yorumları da değerlendiren Özkan, "Biz aynı dönemin, aynı jenerasyonun eğitimini alan insanlarız. 15 gün görüşmezsek birbirimizi özleriz. Bunlar spekülasyon. Tıp bir rekabettir. Tabii ki hep en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Rekabet var ama kurallar belli" şeklinde konuştu.

        Hacettepe'deki ameliyatı gerçekleştiren doktorların da mevzuatı çok iyi bildiklerini kaydeden Özkan, "Şevket Çavdar arkadaşımız hayatını kaybetmemeiş olsaydı çok daha rahat tartışırdık. Bilimsel kurulda bunları tartışabiliriz. Anayasa kitapçığı fırlatılıyormuşçasına sert tartışmalar da yaşanıyor bu kurullarda. Ama dışarda yine kol kolayız" şeklinde konuştu.

        Çift kol ve bacak naklini yaptıktan sonra naklettikleri bacağı geri almak durumunda kaldıkları Atilla Kavdır için endişelendiklerini belirten Özkan, "Kaybedilebilecek bir hastayı kurtardık. En ufak bir tehlike görseydim kolları da alırdım. Hacettepe'deki arkadaşlarım da bunu uygulardı" dedi.

        Operasyonun 4. saatinde Başbakan Erdoğan'ın kendilerini aradığını söyleyen Özkan, Başbakan'ın "Her türlü desteği vermeye hazırız" dediğini aktardı.

        Yüz nakli yaptıkları Uğur Acar'ın ameliyata kendilerinden daha hazır olduğunu belirten Özkan, Acar'ın fotoğraflarını Facebook sayfasında paylaştığını, kendisine de Facebook'u öğrettiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ