Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları "Kıyamet virüsüne 5 yıl kaldı"

        GAZETE HABERTÜRK / DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Bilim insanları Kırım-Kongo kanamalı virüsün, 5 yıl içinde tüm dünyada etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu. Kenelerden insana geçen virüsün, 5 yıl içinde tüm dünyaya yayılacağı ve ölüm vakalarının giderek artacağı söyleniyor.

        Buna göre ilk septomlara göre hastalarda aniden başağrısı, yüksek ateş, mide ve eklemlerde ağrı ve kusma meydana geliyor. Daha sonra hastalarda kontrol edilemeyen iç kanama oluşuyor. Yapılan araştırmalarda, İngiliz bilim insanlarının Armegeddon (Kıyamet) olarak adlandırdığı Kırım-Kongo kanamalı virüs hastalıklarının yüzde 30'u ölümle sonuçlanabiliyor.

        İngiltere'de 38 yaşındaki bir adam Afganistan'daki kardeşinin düğününe gittikten sonra İngiltere'ye gelmiş ve Kırım-Kongo kanamalı virüse yakalandığı tespit edilen bu kişi Londra'daki Royal Free Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Adı açıklanmayan adamın İngiltere'deki ilk kurban olduğu açıklandı.

        Sars virüsü de 2003 yılında tüm dünyada etkili olmuş ve yaklaşık 1000 kişi hayatını kaybetmişti. Yine İspanyol gribi de dünyanın en büyük salgın hastalıklarından biri olarak kabul ediliyor. Etkili olduğu 1918-1919 yıllarında dünyada 50-100 milyon kişinin ölümüne neden olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ