Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Hayatında ilk defa hastane gördü!

        Bingöl'de, sırt ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 81 yaşındaki Nuri Dolgun, ilk kez hastane gördüğünü söyleyerek hastane çalışanlarını şaşırttı.

        Solhan'ın Dilektepe köyünde eşi ve kızıyla yaşayan Dolgun, rahatsızlanınca Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede 11 gün tedavi gördükten sonra taburcu edilen Dolgun, Bingöl şehir merkezini ilk kez gördüğünü ve daha önce hiç hastane görmediğini sadece baş ağrısı şikayetiyle bir kez sağlık ocağına gittiğini söyledi.

        Ayak ve sırt ağrıları nedeniyle oğlunun kendisini hastaneye getirdiğini anlatan Dolgun, “Hastaneye ilk defa geliyorum daha önce sadece baş ağrılarım için sağlık ocağına gittim. Şimdiye kadar Bingöl'e de hiç gelmedim, gelmek için hiçbir nedenim olmadı. Bingöl'ü hiç merak etmedim, merak edilecek bir şeyi yok. Allah merak vermesin” dedi.

        Bingöl'deki hastaneye gelinceye kadar hiç doktor görmediğini söyleyen Dolgun, doktorların kendisine çok iyi davrandıklarını ifade ederek memnuniyetini dile getirdi.

        HAZIR GIDA ALMIYOR

        Nuri Dolgun, eşi ve kızıyla yaşadığını eşinin kendisine iyi baktığını da belirterek, “Hanımım yaşıyor, 72 yaşında. Hanımım çok iyi, beni çok seviyor, bana iyi bakıyor. 12 çocuğum, 100'e yakın torunum var. Keçilerim kuzularım var onlarla geçiniyorum. Hayvansal yağ kullanıyoruz. Bugüne kadar hazır yağ yemedim” diye konuştu.

        Dolgun, hiç hastalanmamasının sırrını “Allah sağlık vermiş ben de yaşıyorum. Yoğurt, çökelek yiyorum, süt içiyorum, ekmeği süte katıp yiyorum. Dışarıdan hiçbir şey almadım. Hep kendi beslediğim koyun ve keçilerimden aldığım ürünlerle beslendim. Bundan dolayı sağlığım yerinde” ifadelerini kullandı.

        Bingöl Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Karaca da, Dolgun'un genel durum bozukluğu şikayetiyle acil servise girişinin yapıldığını belirterek, “Diyabet hastalığı teşhisi konuldu. Bu konuda hasta ve yakınlarına hastalık hakkında bilgi verdik. Hastamızın tedavisini tamamlayarak taburcu ettik. İlk defa doktora gelmiş hastamız. Kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın çoğunluğu böyle yatak hastası olana kadar hastaneye gelmiyorlar, amca da muhtemelen çok sağlıklı geçirmiştir hayatını, bu ara yaşlılığa bağlı diyabetten dolayı genel durum bozukluğu olmuş, bu da hastalığın ortaya çıkmasını çabuklaştırmış” diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ