Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Enfeksiyon ve Salgın Çağın Hastalıkları Kadınların ihtiyaç duyduğu vitaminler
        1

        20'Lİ YAŞLAR

        Bu dönemde dengeli ve yeterli beslenme ile vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller sağlanabilir Ancak ergenlik döneminde yaşanan hormonal değişimler ve ciltsorunlarına karşı A vitamini alınabilir.

        2

        Adet döneminde yaşanan kan kaybı ve yapılan diyetler yirmili yaşlarındaki kadınlardakansızlığa yol açabilir Kansızlık için demir kaynağı olan kırmızı et ve ıspanak brokoli gibi sebzeler tercih edilmeli.

        3

        30'LU YAŞLAR

        Genellikle kadınların anneliğe adım attığı bu dönemde sağlıklı bir hamilelik geçirmek için folik asit desteği büyük önem taşıyor.

        4

        Hamilelik döneminde kalsiyum kaynağı olan D vitamini de alınması gereken vitaminlerden Süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyumu brokoli lahana kabak ve konserve alabilirsiniz

        5

        40'LI YAŞLAR

        Bu yaşta vitamin ihtiyaçları yine değişir Antioksidan özelliği olan C ve E vitaminleri aynı zamandakemikler için kalsiyum desteği sağlayan D vitamini bu dönemde ihtiyaç duyulan vitaminlerdir.

        6

        Antioksidan vitaminler kalp sağlığınızı korurken cilt yaşlanmasına karşı da etkili olacaktır.

        7

        50'Lİ YAŞLAR

        Bu yaş grubundaki kadınlar 40'lı yaşlarda aldıkları vitaminlere devam etmeli ancak E vitamini desteğini artırmalılar E vitamini cilde faydalı olduğu kadar vücudun kalp sinir bağışıklık sistemleri için de faydalı bir vitamin Vücutta ödem kramp için de E vitamini yardımcı olacaktır.

        8

        60'LI YAŞLAR

        Kadınların bu dönemde kalsiyum ve D vitamini seviyesini artıran vitaminlere ihtiyacı var Aynı zamanda çinko ve B12 vitamin desteği bu dönemde sağlık için büyük önem taşıyor.

        9

        Yetişkinlerin yüzde 40'ında B12 vitamini eksikliği varken 65 yaş üstü kişilerin yüzde 20'si B12 eksikliği problemi yaşıyor B vitamini et süt ve yumurtada bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ