Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika... ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Suudi Arabistan'da!

        ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan Kralı Selman'la kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı görüşmek üzere Riyad'a gitti.

        Pompeo, Riyad'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ve Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz tarafından karşılandı.

        Bakanlık, Pompeo'nun Suudi mevkidaşı Cubeyr ile görüştüğüne dair fotoğraf yayımladı. Görüşmenin ayrıntılarına ve Pompeo'nun ziyaret süresine ilişkin bilgi verilmedi.

        ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Trump'ın talimatı üzerine 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluk binasına girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü. ABD Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Pompeo’nun Suudi Kral’a şeffaf ve detaylı soruşturmaya bağlı kaldıklarından ötürü ile teşekkür ettiği kaydedildi.

        Pompeo, ardından Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Prens ile görüştü.

        REKLAM

        ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Mike Pompeo'ya Suudi Arabistan'a gitme talimatı verdiği bildirilmişti.

        Pompeo'nun Suudi Arabistan ziyaretinin ardından 17 Ekim'de Türkiye'ye geleceği duyurulmuştu.

        Pompeo’nun kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı için düzenleyeceği Suudi Arabistan ziyareti sonrası Türkiye'ye geleceği belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump, telefon görüşmesi sonrasındaPompeo’yu Suudi Arabistan’a gönderme kararı aldığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ