Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik sürüyor

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının ardından dünya liderlerinden tebrik telefonları gelmeye devam ediyor.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ortak imzalı bir mektup gönderen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin AB için kilit bir ortak ve aday ülke olduğunu belirtti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı kutlayan Tusk ve Juncker, "Türkiye ve AB için ortak çıkar alanları olan güvenlik, enerji ve göç gibi hususlarda sizinle yakın çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        LİBYA

        Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz El Serrac da bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak 24 Haziran'daki seçim zaferinitebriketti.

        ÜDÜN

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera ile telefonda görüştü. Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Şili Devlet Başkanı Pinera, 24 Haziran’daki seçim zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ıtebriketti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen ABD Başkanı Donald Trump da Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıylatebriketmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ