Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Avukat Dilara Yıldız eski nişanlısı tarafından katledildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul'da, dün saat 22.00 sıralarında Tuzla'da bulunan bir restoranda kan donduran bir cinayet meydana geldi.

        ESKİ NİŞANLISI RESTORAN GELDİ TARTIŞTILAR

        DHA'da yer alan son dakika haberine ve iddiaya göre bir restoranda yemek yiyen 28 yaşındaki avukat Dilara Yıldız, restorana gelen eski nişanlısı Oktay Dönmez (29) ile tartıştı.

        DEFALARCA ATEŞ ETTİ

        Ardından eski nişanlı Oktay Dönmez, genç avukat Dilara Yıldız'a defalarca ateş etti.

        OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

        Olay yerinde hayatını kaybeden Dilara Yıldız'ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından adli tıp kuruma sevk edildi.

        KATİL ZANLISI, POLİSE TESLİM OLDU

        Zanlı Oktay Dönmez ise olay yerinin yakınında bulunan polis merkezine giderek teslim oldu.

        Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, katil zanlısının ifadesinin alındığı öğrenildi.

        ÖLÜM TEHDİDİ MESAJI ALMIŞ

        Son dakika haberine göre, yaşanan olaydan önce Oktay Dönmez'in (29), Dilara Yıldız'a tehdit mesajları attığı öne sürüldü.

        "ÇOK ZAMANIN YOK BU HAYATTA"

        Telefonunda kayıtlı olmayan ancak Dönmez'e ait olduğu öne sürülen mesajlarda Yıldız'a, "Çok zamanın yok bu hayatta" yazıldığı görülüyor.

        TEHDİDİ SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAŞMIŞ

        Atılan mesajları sosyal medya hesabında paylaşan Yıldız'ın ise, "Özür dileyerek paylaşmak ve buradan cevap vermek istiyorum.

        Öncelikle bu yabancı kaynaklı numaradan yazınca şikayet etsem de bulunamam sanıyorsun, rahatsın ama nasıl bulunduğunu sana yaşatarak öğreteceğim" şeklinde cevap veriyor.

        "10 GÜN BOYUNCA KUZENİMİN EVİNDE KALIYOR"

        Adli tıp kurumu önünde Dilara Yıldız'ın cenazesini bekleyen kuzeni Gamze Nur Akkaya yaşananları anlattı. Gamze Nur Akkaya, "10 gün önce kuzenim il dışında iş gezisi seyahatindeydi.

        10 gün boyunca kuzenimin evinde anahtarsız bir şekilde giriyor. Ultra üstün güvenlikli sitede 10 gün boyunca kuzenimin evinde duruyor.

        "SİLAH ZORUYLA KUZENİMİ TUTUYOR"

        Dün akşam kuzenim eve geldiğinde evde görüyor. Kendisi silah zoruyla kuzenimi tutuyor. Ardından yemek yemek için dışarı çıkıyorlar. Karakolun yanındaki ciğerciye götürüyor.

        "UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN EVE GİRMİŞ"

        Ciğercide 4-5 kurşunla kuzenimi vuruyor. Melek gibiydi kimseye zararı olmazdı. Kendisi avukattı ve müvekkili eğer bir kadını öldürmüşse o davaya bakmıyordu. Çok iyi bir insandı. Çok hassastı, çok duyarlıydı bu konuda. Kendisinin uzaklaştırma kararı vardı buna rağmen eve girmiş" dedi.

        MAL VARLIĞINA EL KOYMAK İSTEMİŞ

        İHA'da yer alan son dakika haberine göre 5 ay önce ayrıldığı eski nişanlısını tabanca ile vurarak öldüren Oktay Dönmez’in kendisini Dilara Yıldız’a asker olarak tanıttığı, fakat fuhuş çetesine üye olduğu iddia edildi. Dönmez’in, mal varlığına el koymak için Dilara Yıldız’ın başına silah dayayıp senet imzalatmaya çalıştığı öğrenildi.

        Yıldız’ın ise o durumdan kedisini kurtarmak için Dönmez’i ikna ederek polis karakolunun yakınındaki bir restorana getirdiği, cinayetin bu restoranda gerçekleştiği öğrenildi.

        "ABLAMA ZORLA SENET İMZALATTIRIYOR"

        Hayatını kaybeden avukat Dilara Yıldız’ın kız kardeşi Merve Yıldız, “Ablam memleketten dönüyor. Ablamı kapıda yakalıyor. Sonra bir şekilde ablam onu kandırıyor ve buraya getiriyor çünkü o burayı bilmiyor fakat ablam Tuzla’yı biliyor. Kendisi Uzman Çavuş. Polis karakolunun burada olduğunu biliyor ablam. Kurtulmak için geliyor çünkü silahı kafasına dayayıp ablamın bütün mal varlığını almak için senete imza attırmaya çalışıyor evde, ama ablam imza atmıyor.

        "ABLAM DEFALARCA ŞİKÂYETÇİ OLDU"

        Ablam bir şekilde kandırıp buraya getiriyor kurtulmak için. Uzaklaştırma kararı vardı, eski nişanlısı, defalarca ablam şikayetçi oldu. Şimdi kendisi deli taklidi yapıyor. Deli taklidi yaparak çıkabileceğini düşünüyor ama çıkmasına izin vermeyin. Benim ablamın sesi olun. Benim ablam defalarca şikayet etti” dedi.

        "BEŞ AYDIR ABLAMI TEHDİT EDİYOR"

        Merve Yıldız, “Onlar ayrılalı beş ay oldu. Beş aydır ablamın uzaklaştırma kararı var, beş aydır ablamın mal varlığına el koymak için ablamı tehditler ediyor. Kendisi zaten Uzman Çavuş değilmiş. Ablam onun ailesinin fuhuş çetesine üye olduğunu öğrendiği için onu bıraktı, ayrıldı ondan.

        "ABLAM İÇİN DİK DURACAĞIM"

        Ama o ablamın peşini bırakmadı. Ablama sözel şiddet uyguladı. Biz izin vermezdik fiziksel şiddet uygulamasına ailesi olarak. Ben ağlamayacağım, dik duracağım çünkü kadınlar için dik duracağım” diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ