Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika - İstanbul seçim sonuçları açıklandı! YSK'dan sonuçlar geldi! İşte kazanan isim

        İstanbullular, Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçmek için sandık başına gitti. 10 milyonu aşkın seçmen 31 bin 342 sandıkta oylarını kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

        SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 6 Mayıs'ta verdiği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali" kararı üzerine, İstanbullular sandık başına gitti. 31 Mart seçimlerindeki sandık seçmen listeleri, yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimde de kullanıldı. Bu seçim yenileme seçimi niteliğinde olduğu için bu süreçte 18 yaşını dolduranlar ve askerden gelenler oy kullanamadı.

        Seçimlere Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Millet İttifakı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necdet Gökçınar, Vatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa İlker Yücel ile 17 bağımsız aday yarıştı.

        OY VERME İŞLEMİ 17.00’DE BİTTİ

        İstanbul’da sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayım işlemine geçildi.

        SONUÇLAR BELLİ OLDU

        Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

        CANLI YAYIN İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ