Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haberleri: Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tutuklandı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sosyal medya üzerinden 12 nisan günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan’a ait olduğu iddia edilen kimlik kartlarını paylaşan, bilgileri de kendisine hackerların gönderdiğini iddia eden İbrahim Haskoloğlu, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği’nde “ kişisel bilgileri hukuka ayri yolla ele geçirmek” suçundan tutuklandı.

        ÜSKÜDAR’DAKİ EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

        Ozan Kelleci'nin haberine göre İbrahim Haskoloğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube polisleri tarafından dün gece Üsküdar’daki evinde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Haskoloğlu, öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Haskoloğlu, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

        “GRUBA GİRER GİRMEZ BİLGİLERİ GÖNDERDİLER”

        İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği’nde savunma yapan Haskoloğlu şunları anlattı:

        “Ben Twitch yayını yaparken Ukraynalı bir numara beni Telegram grubuna çağırdı. Gruba girer girmez bu bilgiler gönderildi. Hiçbir şekilde ben talep etmedim. Bilgileri teyit etmek için kendi bilgilerimi istedim. Bana, maaş dekontumu ve kimlik bilgilerimi gönderdiler. Bilgileri ÖSYM, E-Nabız ve. E-Devlet’ten aldıklarını kimseyle paylaşmamam gerektiğini söylediler. Grubun ismini almadım, çıkınca siliniyormuş. Bilgiler sonrasında EGM ve Siber’i aradım ama dönüş olmadı.”

        “DURUMU VE BİLGİLERİ MECLİS BAŞKANI ŞENTOP, AK PARTİ VE CHP’Lİ VEKİLLERLE PAYLAŞTIM”

        Haskoloğlu, savunmasının devamında kendisine gönderilen bilgileri ve olayı Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti ve CHP’li siyasetçilerle paylaştığını da öne sürdü.

        Haskoloğlu savunmasında şöyle konuştu “ Twitter’dan Mahir Ünal’a yazdım. Mustafa Şentop, Özgür Özel ve Engin Özkoç’a numaraları olduğu için whatsapp’tan ilettim. Mahir Ünal bana dönüş yaptı. Numaramı istedi. Beni İletişim Başkanlığı’ndan aradılar. Ben de onlara bilgi verdim. Bana bu bilgileri Emniyet Genel Müdürlüğü’ne iletmemi istediler. Ben de Gazeteci Samet Doğan’a ilettim. Samet, İletişim Başkanlığı ve MİT’e ulaşıp bu bilgileri gönderdi. Sonrasında MİT’e ve SİBER’e web sayfasından bilgileri gönderdim."

        “PAYLAŞIRKEN DOĞUM TARİHLERİNİ SİLDİM”

        Şikayette bulunduğu kurumlardan dönüş yapılmadığını öne süren Haskoloğlu, kişisel verileri paylaşmadığını şu sözlerle savundu: “ Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kişisel bilgileri her yerde mevcuttur. Ben paylaşırken doğum tarihlerini sildim. Yalnızca ismi anne ve baba adını bıraktım. Ben hiçbir şekilde bilgi istemedim. Bana Kılıçdaroğlu veya başka bir siyasetçinin bilgisi gelse dahi paylaşırdım.”

        HASKOLOĞLU SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        İbrahim Haskoloğlu, Sulh Ceza Hakimliği’ndeki savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Yardım etmek istediğini öne süren Haskoloğlu, tutuksuz yargılanmayı talep etti.

        İBRAHİM HASKOLOĞLU TUTUKLANDI

        Hakimlik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ve MİT Başkanı Hakan Fidan’a ait kimlik bilgilerini montajlayarak paylaştığı, Emniyet ve Başsavcılık ile resmi yolla paylaşmayarak Twitter yolu ile paylaşması durumunun şüphelinin suçluları yakalamaya yönelik beyanları ile uyuşmadığı gerekçesiyle Haskoloğlu’nun “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak ele geçirmek ve Yaymak” suçundan tutuklanmasına karar verdi

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ