Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Son dakika! Halkbank: Dava açılması manidar! - Para Haberleri

        Halkbank KAP'a ABD'de yazılan iddianameyle ilgili şu açıklamada bulundu:

        "ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı NewYork Güney Bölge Başsavcılığı tarafından Hakan Atilla davasında ileri sürüleniddialarla bağlantılı olarak bir iddianame hazırlanarak Bankamız hakkında davaaçılmak üzere yargı sürecinin başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Buçerçevede, müşterilerimizin, yatırımcıların ve kamuoyunun doğrubilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekligörülmüştür.

        Bahse konu iddianamenin; yeni birbilgi ve bulguya yer verilmeksizin, çoğunlukla Hakan Atilla davasında ilerisürülen iddiaları tekrarladığı ve bu davada ortaya konan girişimlerin Bankamızüzerinden tekrarlanmaya çalışıldığı görülmektedir. Söz konusu iddialara ilişkinBankamız masumiyetini ortaya koyan bağımsız inceleme sonuçlarının, kanıtlarıile birlikte ABD Adalet Bakanlığı ile paylaşılmasına rağmen iddianamehazırlanarak dava açılması manidardır.

        REKLAM

        Müteaddit defalar kamuoyunayapılan açıklamalarımızda; Hakan Atilla davasında ileri sürülen iddialar ilebağlantılı olarak ABD'li yetkili kurumların Bankamızdan bilgi ve belgetalebinde bulunduğu, Bankamızın da anılan kurumlar ile yakın iletişim veişbirliği içerisinde olduğu, söz konusu bilgi ve belge taleplerinden ayrıolarak Bankamızın gönüllü bir bağımsız inceleme süreci başlattığı ifadeedilmiştir.

        '140 BİN İŞLEM DOSYASI İNCELENDİ'

        ABD'nin saygın ve büyük hukukfirmalarından King & Spalding ile adli bilirkişi niteliğindeki veri analizifirması Exiger'a Bankamız tarafından gönüllü olarak yaptırılan bağımsızincelemede 6 milyondan fazla belge, 8 milyonun üstünde SWIFT mesajı, yaklaşık36 GB işlem verisi, 140 bin işlem dosyası incelenmiştir. Bir yıllık sürezarfında yaklaşık 30 avukatın 25 bin saatin üzerinde mesai yaptığı bağımsızinceleme sonucunda Bankamızın ABD'nin İran'a yönelik birincil ve ikincil yaptırımlarıihlal etmediği, dış ticaret işlemlerinde şeffaf olmayan uygulama ve metotlarkullanmadığı ve herhangi bir tertip ve kumpasın içerisinde bulunmadığı belgelenmiştir.Söz konusu firmalar, bu bulguları ABD Adalet Bakanlığı ile ABD Hazine Bakanlığınabağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisine (OFAC) bildirmiştir."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ