Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu HAVA DURUMU | İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek

        Son dakika Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Karadeniz (Giresun hariç), Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Mersin, Adana'nın kuzey ve batısı, Osmaniye'nin güney ve doğusu, Hatay, Ankara, Eskişehir, Karaman, Niğde'nin güneyi, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Düzce çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, kar yağışı hakkında şu bilgileri verdi:

        "Pazar öğlene kadar sürecek. Karadeniz üzerinden gelen bu yağış, İstanbul'un kuzeyinden giriyor. Anadolu'ya doğru daha kuvvetli yağıyor. İstanbul buna benzer yağışı ocak ayı sonunda yaşamıştı. Bu sefer Sarıyer-Beykoz arası yaşanacak. Şehrin kuzeyinde 20 cm üzerinde kar birikimi olabilir.

        İstanbul doğusunda ve Boğaz çevresinde kuvvetli kar yağışı bekliyoruz. Aşama aşama kar yağışı alıyoruz, şu an 4'üncü aşamadayız, akşam saatlerinde 5'inci aşama olabilir. Pazar sabahı bir kar yağışı geçişi olabilir ama bugünkü kadar kuvvetli olmayacaktır. Saat 15-16 gibi azalacaktır."

        REKLAM

        İSTANBUL'DA KARLA BİRLİKTE SİS DE BASTIRDI

        İstanbul'da perşembe günü başlayan kar yağışı 3´üncü gününde de aralıklarla devam etti. Kar yağışı dün akşam saatlerine doğru etkisini arttırırken, özellikle boğaza yakın bölgelerde sis hakim oldu. Bazı yerlerde görüş mesafesi 200 metreye kadar düştü.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından perşembe günü etkili olmaya başlayan kar yağışı dün de aralıklarla devam etti. Dün akşam saatlerinde kar, tipi ile etkisini sürdürürken, boğaza yakın bölgelerde ise sis bastırdı. Bazı yerlerde görüş mesafesi 200 metreye kadar düştü. Yollarda olası bir tıkanıklığın önüne geçilmesi için iş makineleri çalışmalarına devam etti

        REKLAM

        Anadolu Yakası'nın Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Beykoz ve Maltepe ilçelerinde günün ilk saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı akşam saatlerinde de aralıklarla etkili oldu.

        KADIKÖY'DE TRAFİK KİLİTLENDİ

        Kadıköy'de aniden bastıran kar yağışı nedeniyle Göztepe D-100 karayolu beyaza bürünerek trafik durma noktasına geldi. Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı.

        Kent genelinde akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı Kadıköy, Göztepe D-100 Karayolu´nu beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle trafik durma noktasına gelirken, bazı araçlar yolda kalarak sürücüler lastiklerine zincir taktığı görüldü. Polis ekipleri yer yer trafiği durdurarak kar küreme araçlarının yolu temizlemesini bekledi. Yol küreme araçlarının yolu temizlemesiyle trafik akışı normale döndü.

        REKLAM

        TOPLU TAŞIMADA YOĞUNLUK

        Dün akşam kent genelinde toplu taşıma araçlarının çalıştığı ancak metrobüs ve Marmaray duraklarında yoğunluk olduğu gözlendi.

        Kar yağışı nedeniyle araçlar zorlukla ilerleyebildi. Bazı araçlar da kar yağışı nedeniyle rampalarda ilerlemekte zorlandı. Ayrıca vatandaşların da yer yer tipi şeklinde görülen yağış nedeniyle zor anlar yaşadığı gözlendi.

        Çekmeköy ve Sancaktepe'de de tipi şeklinde görülen kar yağışı etkili oldu. Şile otobanında seyreden araçlar yoğun yağıştan ötürü güçlükle ilerleyebildi.

        REKLAM

        İSTANBUL'DA KARLA BİRLİKTE SİS DE BASTIRDI

        İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle beyaza bürünen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki kar manzaraları drone ile görüntülendi.

        15 TEMMUZ KÖPRÜSÜ'NDE YOĞUNLUK

        Meteorolojinin uyarılarının ardından günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı, dün akşam itibariyle şiddetlenerek devam etti. Kar yağışı nedeniyle mega kentin trafiğinde bulunan sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Mega kentte yer yer trafikte yoğunluklar oluştu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile İstanbul Boğaz bölgesindeki kar yağışı etkili oldu.

        Öte yandan kar yağışının yoğunlaştığı E-5 Karayolu Ayvansaray mevkiinde ise sürücüler sinyallerini açarak yoluna devam etti.

        KAR YAĞIŞI KAZALARA YOL AÇTI

        İstanbul'un bazı ilçelerde buzlanma nedeniyle kayan araçlar kaza yaptı. Sultanbeyli Devlet Hastanesi çevresindeki yollarda da yoğun kar yağışı görüldü. Sultanbeyli'de ana arterlerde araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

        REKLAM

        ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLÜYOR

        TEM ve D-100 kara yolunda araçlar kar yağışından dolayı yavaş şekilde ilerlerken, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri, kar yağışı başladığı anlarda tuzlama çalışması yaptı. Çalışmalar aralıklı olarak devam ediyor.

        Kar yağışı Avrupa Yakası'nda da etkili olurken, yağış nedeniyle evlerin çatıları, ara sokaklar ve yol kenarındaki yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı.

        ARAÇLAR İLERLEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKTİ

        Çekmeköy Hamidiye Mahallesi'nde yolların kaygan olması nedeniyle İETT otobüsü, bir araca çarptı. Ümraniye ve Sancaktepe'de İETT otobüsleri yolda kaldı.

        Ümraniye Dudullu Mahallesi'nde kar küreme aracı, sokakta dönüş yapmak isterken bulunduğu yerde sıkıştı.

        REKLAM

        Çamlık ve Madenler mahallelerinde araçlar, yolların karla kaplanması nedeniyle trafikte ilerleyemedi. Vatandaşlar, yolda kalan araçlarını el birliğiyle ilerletmeye çalıştı.

        İETT OTOBÜSÜ DİREĞE ÇARPARAK DURABİLDİ

        Bazı ilçelerde buzlanma nedeniyle kayan araçlar kaza yaptı. Sultanbeyli Devlet Hastanesi çevresindeki yollarda da yoğun kar yağışı görüldü. Sultanbeyli'de ana arterlerde araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

        Bağcılar'ın Parseller semtinde İETT otobüsü yolda kayarak, park halindeki araca çarptı. Otobüs, karla kaplı sokakta kaydıktan sonra elektrik direğine çarparak durabildi.

        ANADOLU YAKASI E-5 KARAYOLUNDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

        İstanbul Anadolu Yakası’nda etkisini artıran kar yağışı nedeniyle trafik durma noktasına gelirken, E-5 karayolunda araçlar mahsur kaldı.

        REKLAM

        İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte sürücüler de trafikte zor anlar yaşadı. Anadolu Yakası’nda karla kaplanan E-5 karayolunda sürücüler trafikte ilerleyemedi. Yoğun kar yağışı nedeniyle uzun kuyruklar oluşurken trafik durma noktasına geldi. Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe E-5 karayolunda araçlar mahsur kaldı.

        CİBALİ-ALİBEYKÖY TRAMVAY HATTINDA AKSAMA

        İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Cibali-Alibeyköy Cep otogarı Tramvay Hattındaki seferlerin yapılamadığı açıklandı.

        İstanbul’da etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Metro İstanbul’dan yapılan açıklamayla T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattında yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerin yapılamadığı duyuruldu.

        İSTANBUL'DA EVSİZ 900 KİŞİ OTELLERDE AĞIRLANIYOR

        Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte bugün itibarıyla 900 evsizin otellerde misafir edildiğini bildirdi.

        Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "KimseDışarıdaKalmasın" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Kıymetli İstanbullular, şehrimizde bugün itibarıyla 900 evsiz, sokakta kalan hemşehrimizi otellerde misafir ediyoruz. Soğuk hava etkisini sürdürüyor. Lütfen, sokakta kalan hemşehrilerimizi 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bildirelim." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

        Şişli Fulya Mahallesi'nde takla atan bir araçta hasar oluştu. Halkalı Atakent'te ise karla kaplı yolda ilerleyen bir araç trafik lambasına çarptı.

        Ataşehir'de yoğun yağış nedeniyle araçların ilerlemekte zorluk çektiği, bu nedenle trafik akışının yavaşladığı görüldü.

        Kağıthane'de karla kaplanan zemin nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Aralarında minibüslerin de olduğu araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

        Beyoğlu Halıcıoğlu Mahallesi'nde yolların karla kaplanması sürücülere zor anlar yaşattı.

        Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise tipi şeklindeki yağışın etkisiyle araçlar flaşörlerini yakarak güçlükle ilerledi.

        Şiddetini artıran yağış, Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Barbaros Bulvarı'nda da etkisini sürdürüyor.

        REKLAM

        Yağış nedeniyle İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşların yürürken zorlandığı gözleniyor. Barbaros Bulvarı'nda ise tipi şeklindeki yağışın etkisiyle araçların ilerlemekte güçlük çektiği görülüyor.

        Ayrıca etkili yağış, Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta da devam ediyor.

        SOKAKTA KALAN ÇOCUKLAR EGZOZLARLA ISINDI

        İstanbul'da karlı ve soğuk havadan etkilenen sokak çocukları, yolda duran araçların egzozundan yararlanarak ısındı. Taksim'de duran otobüsün arkasında durarak ısınan çocuklar böyle görüntülendi.

        Karlı ve soğuk hava İstanbul'u esir alırken, bu havadan en çok etkilenenler arasında sokaklarda kalan çocuklar da vardı. Bir çok kişi Taksim Meydan'da kar topu oynayarak karlı havanın keyfini çıkarırken, sokaklarda kalan çocuklardan ilginç görüntüler yansıdı. Soğuk havada zor durumda kalan sokak çocukları, Taksim Meydan'da duran araçların egzoz borusundan yararlanarak ısındı. Yolcu otobüsünün durduğunu gören çocuklar, egzoz borusunun önüne koştu. Otobüs hareket edinceye kadar ısınan çocuklar, görüntülere yansıdı.

        REKLAM

        AYBAR İSTANBUL'DA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

        İstanbul’da dünden itibaren etkili olan aralıklı ve yerel olarak kuvvetli Aybar kar fırtınası sağanakları etkisini gösterdi.

        .png
        .png

        İstanbul Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttırıyor ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görülüyor.

        .png
        .png

        BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİNİ KAYBEDECEK

        Tahminlere göre bugün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        .png
        .png

        VALİ YERLİKAYA: "GÖK GÜRÜLTÜLÜ KAR SAĞNAĞI BEKLİYORUZ"

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dünkü sosyal medya paylaşımında, "Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. Uyarılarımızı yineliyoruz! Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun" uyarısında bulundu.

        İMAMOĞLU: "30 YILIN EN SOĞUK GECESİNİ YAŞADIK"

        İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da dün yaptığı açıklamada "4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını bugün yaşayacağız. Kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak" dedi. Bu Sibirya soğuğu diye tarif edilen hava koşullarının şehrimize ne kadar yüksek etki gösterdiğinin bir ölçümü diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

        TOPLU TAŞIMA TAVSİYESİ

        İBB başkanı İmamoğlu ayrıca "mecbur kalmadıkça asla araba kullanılmamasını istiyoruz. Toplu taşıma hizmetinizde. Bu bakımdan lütfen toplu taşımayı kullanmaya devam ediniz" diye konuştu.

        REKLAM

        İmamoğlu, "İstanbul’da kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yağışın daha da şiddetlenmesini bekliyoruz. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını önemle hatırlatırım" dedi.

        Kar nedeniyle Ataşehir'de yollar kapandı, araçlar park halinde bulundukları yerden çıkmakta zorlandı.

        DOĞU ANADOLU VE KARADENİZ'DE ÇIĞ RİSKİ

        Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları dışında Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        .png
        .png
        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ