Türk Hava Kurumu’na kayyum atanması Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından karar verilmişti. Mahkeme orman yangınları sırasında çok tartışılan kurumun faaliyetlerine ilişkin kayyum heyetinden rapor istedi. Faaliyet raporunun ulaşmasının ardından da mahkeme çarpıcı bir karara imza attı.
SATIŞLAR İPTAL EDİLDİ
Kayyum heyeti tarafından kaynak oluşturmak ve kurum borçlarını ödemek için yapılan gayrimenkul satışları iptal edildi. Adana, İstanbul, Aksaray, Yalova ve Manisa’da 8 milyon 562 bin 416 liraya satılan 7 ayrı taşınmaz yeniden Türk Hava Kurumu adına tescil edildi.
“ÖZEL İZİN ALINMALIYDI”
Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararında; söz konusu taşınmazların satışlarının kurumun malvarlığını azaltıcı nitelikle olduğu ve mahkemeden bunun için özel izin alınmadığı vurgulandı.
Mahkeme; söz konusu satışların Türk Hava Kurumu’nu herhangi bir zarara uğratıp uğratmadığının da araştırılmasına karar verdi. Bu inceleme sırasında taşınmazların üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için de tapu kayıtları üzerine tedbir konuldu. Karar tapu müdürlüklerine bildirildi.
İŞTE İPTAL EDİLEN SATIŞLAR
Satışı iptal edilen Türk Hava Kurumu’na ait taşınmazlar şöyle:
- İstanbul ili Kadıköy ilçesi Suadiye Mahallesi’nde bir daire.
- Aksaray ili Merkez ilçesi Tacin Mahallesi’nde bir arsa.
- Yalova ili Çiftlikköy ilçesi Kılıç Mahallesi’nde bir mesken.
- Manisa ili Turgutlu ilçesi Altay Mahallesi’nde bir mesken.
- Aksaray ili Merkez ilçesi Muhsinçelebi Mahallesi’nde bir dükkan.
- Adana ili Yüregir ilçesi Yavuzlar Mahallesi’nde bir mesken.
- Kocaeli ili İzmit ilçesi Tepecik Mahallesi’nde bir mesken.
AŞÇI İÇİN HALEN KARAR VERİLMEDİ
Öte yandan, mahkeme iki kez başvurmasına rağmen Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın görevden çekilme talebi sonrası hâlâ karar vermedi. Yangın söndürme uçakları nedeniyle eleştirilen Aşçı, 6 Eylül'de görevden çekilmek için Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu. Aşçı başvuru dilekçesinde; “Orman yangınlarında pek çok mecra Türk Hava Kurumu'nu ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasında kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir" ifadelerini kullanmıştı. Mahkeme’nin Aşçı’nın yerine yeni bir isim ataması gerekiyordu.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.