Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Gineli sporcular Rio'yu fırsat bilip iltica ettiler! - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenen 31. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda sporcular olimpiyat madalyası hayalini gerçeğe dönüştürmek için ter dökerken, bazıları için dev organizasyon çok daha farklı anlamlar ifade etti...

        Yoksulluk ve sağlık problemlerinin yaşandığı Afrika ülkesi Gine’nin sporcuları Amadou Camara ile Mamadama Bangoura, oyunlarda mücadele ettikten sonra ülkesinin kafilesi ile birlikte ülkeye geri dönmedi. Olimpiyat Köyü’nden kaçtıkları belirtilen sporcuların, daha iyi imkanlarda yaşamak için iltica etmiş olabilecekleri dile getirildi.

        ‘NEREDE OLDUKLARINI BİLMİYORUZ’

        Bütün aramalara rağmen bulunamayan Amadou Camara ile Mamadama Bangoura hakkında açıklamalarda bulunan Gine Olimpiyat Komitesi üyesi Atef Chaloub, sporcuların oyunların hemen ardından ortadan kaybolduğunu açıkladı.

        Sporcuları hakkında endişelendiklerini belirten Chaloub, “Bizimle Gine’ye gelmediler. Nerede olduklarını bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

        Henüz olimpiyat madalyası bulunmayan ülke, Rio’ya 5 sporcu ile katıldı. Tarihi Maracana Stadı’nda yapılan görkemli açılış töreninde ülkesinin bayrağını taşıyan judocu Mamadama Bangoura, kadınlar 62 kilonun son 32 turunda elenip madalyanın

        uzağında kalmıştı. Erkekler yüzmede 50 metre serbest stilde boy gösteren Amadou Camara ise elemelerde 78. sırayı almıştı.

        BU İLK DEĞİL

        Afrikalı sporcular, ilk defa Rio 2016’da iltica etmedi... Özellikle ekonomik koşullar nedeniyle sıkça bu yöntemi kullanan

        sporcular, Londra’da düzenlenen 30. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda da yarışmaların ardından ülkelerine dönmemişti ve İngiltere’de kalmıştı.

        Kamerun, Eritre, Gine ve Fildişi Sahilleri’nden birçok sporcu, çeşitli nedenlerle olimpiyatların ardından Londra’da Olimpiyat Köyü’nden kaçmıştı. Bununla birlikte, Sidney 2000 ve Melbourne 1956 da benzer şekilde birçok iltica olayı yaşanmıştı.

        HABERTÜRK SPOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ