Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş, Hırvatistan takımlarından Zadar'ı 3-0 mağlup etti - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynanan özel maçta Hırvatistan takımlarından Zadar ile karşı karşıya geldi.

        Teknik Direktör Şenol Güneş kalede Günay, defans dörtlüsünde Beck, Rhodolfo, Miloseviç ve İsmail'e görev verdi. Savunmanın önünde Serdar-Atiba, hücum hattında ise Kerim-Quaresma-Olcay forma giydi. Tek forvet görevini Cenk Tosun üstlendi. Güneş Serdar'ı orta sahada kullanırken, Quaresma'yı forvet arkası pozisyonunda değerlendirdi.

        Kartal'a galibiyeti getiren goller 18 ve 58. dakikada Cenk Tosun ve 80. dakikada Alexander Milosevic'den geldi.

        Siyah beyazlılrın son transferi Mario Gomez karşılaşmada görev yapmadı, mücadeleyi kenardan takip etti.

        Avusturya kampını tamamlayan Beşiktaş, yarın İstanbul'a dönecek. Siyah beyazlılar sezon öncesi son hazırlık maçında, 9 Ağustos tarihinde Atina'da Olimpiyakos ile karşılaşacak.

        BEŞİKTAŞ: 3 - NK ZADAR: 0

        STAT: Pinkafeld

        HAKEMLER: Helmut Flosch, Stefan Talzber, Michael Lidy (Avusturya)

        BEŞİKTAŞ: Günay Güvenç (Dk. 46 Cenk Gönen), Beck, Rhodolfo (Dk. 46 Franco), Milosevic, İsmail Köybaşı (Dk. 63 Muhammed Enes Durmuş), Hutchinson (Dk. 46 Motta), Serdar Kurtuluş, Quaresma (Dk. Necip Uysal), Olcay Şahan (Dk. 77 Hamza Küçükköylü), Kerim Frei (Dk. 46 Ömer Şişmanoğlu), Cenk Tosun (Dk. 63 Eslem Öztürk)

        NK ZADAR: Gluic (Dk. 90 Juricevic), Tovic (Dk. 86 Culina), Viduka, Tokic, Batur (Dk. 68 Deak), Jurjevic (Dk. 89 Lisica), Anic, Juric (Dk. 72 Bilaver), Tercec (Dk. 81 Jutic), Cirjak (Dk. 89 Miletic), Butic (Dk. 69 Vasic)

        GOLLER: Dk. 18 ve 58 Cenk Tosun, Dk. 80 Milosevic (Beşiktaş)

        MAÇTAN DAKİKALAR

        13. dakikada Rhodolfo'nun uzun pasında son çizgide topa inen Olcay, meşin yuvarlağı geriden gelen İsmail'e bıraktı. Bu oyuncu, ceza alanına girdiği anda Batur tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

        14. dakikada penaltı atışını kullanan Quaresma'nın vuruşunda, kalecinin çeldiği top üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

        18. dakikada kazanılan serbest vuruşta Quaresma'nın şutunda, barajdan seken topu ceza alanı içinde yakalayan Cenk, dönerek sert vurduğu meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

        38. dakikada topla buluşan Cirjak, ceza alanı içinde kaleci Günay ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun ayak koyduğu meşin yuvarlağı Günay, kornere gönderdi.

        58. dakikada Olcay'ın soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşa Cenk, gelişine sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

        80. dakikada Eslem Öztürk'ün pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Motta'nın gelişine güzel vuruşunda, kaleci parmaklarıyla meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        Aynı dakika içinde Eslem'in soldan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Milosevic, meşin yuvarlağı fileleri gönderdi ve farkı 3'e çıkardı: 3-0.

        MAÇTAN NOTLAR

        QUAESMA İLK DEFA İLK 11'DE

        Forvet arkasında görev alan ve 45 dakika forma giyen tecrübeli futbolcu, kazanılan penaltı atışını gole çevirmeyi başaramadı. Quaresma, ikinci yarıda yerini Necip Uysal'a bıraktı.

        Ricardo Quaresma, ikinci yarıda ise taraftarlarla bol bol öz çekim yaptı.

        GOMEZ OYNAMADI

        Teknik direktör Şenol Güneş, Quaresma ve Rhodolfo'da olduğu gibi yeni transferi Mario Gomez'i hazırlık maçında riske etmedi.

        Kadroda yer almayan Alman oyuncu, yan sahada diğer oyuncularla birlikte antrenman yaptı.

        Serdar Kurtuluş, bir kez daha ön liberoda

        Güneş, ön liberoda bir kez daha Serdar Kurtuluş'a şans verdi. Serdar, Atiba Hutchinson ile birlikte savunmanın önünde oynadı. Siyah-beyazlı oyuncu, ikinci yarıda ise Necip Uysal ile birlikte bu bölgede görev aldı.

        CENK, YİNE ATTI

        Beşiktaş'ta Cenk Tosun, diğer hazırlık maçlarında olduğu gibi hücumda etkili oyununu ortaya koydu.

        Nice ve NK Zavrc maçlarında birer gol atan siyah-beyazlı oyuncu, NK Zadar karşısında ise ilk iki golü kaydetti. Cenk Tosun, son 3 hazırlık maçında toplam 4 gol attı.

        NK ZADARLI OYUNCULARIN BEŞİKTAŞ SEVGİSİ

        NK Zadarlı oyuncular, özellikle Ricardo Quaresma'ya büyük ilgi gösterdi. Bu oyuncuyla maç sırasında fotoğraf çektiren NK Zadarlı oyunculardan Juric, Portekizli oyuncudan forma aldı. Bazı oyuncular da siyah-beyazlı formayı almak için talepte bulundu.

        NK Zadarlı futbolcular, Beşkitaş soyunma odasının önünde forma almak için beklerken teknik direktör Şenol Güneş, bu oyuncuların içeri girmesine izin vermedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ