Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Collina, Ivan Bebek için İstanbul'a geliyor - Futbol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ATİLLA TÜRKER

        UEFA Hakem Kurulu Sorumlusu Pierluigi Collina, İvan Bebek’in Braga-Fenerbahçe maçındaki rezil yönetimine kayıtsız kalmadı. Collina, Türkiye Futbol Federasyonu’nun davetlisi olarak 30 Mart’ta İstanbul’da olacak.

        Dünya futbol tarihinin en başarılı hakemlerinden biri olan ve hala Avrupa hakemliğinin patronu konumunda bulunan Collina, Türkiye Futbol Federasyonu’nun davetini geri çevirmedi. Fenerbahçe’nin maç sonrasındaki başvurusu üzerine harekete geçen Futbol Federasyonu kurmay heyeti ile Collina arasında yapılan telefon bağlantısı her bakımdan olumlu sonuçlandı.

        Bebek’in berbat yönetimi yüzünden Fenerbahçe’nin kupadan elendiği net bir şekilde Collina’ya iletildi. Gerekli duyarlılığı gösteren eski İtalyan hakem, daveti kabul etti ve 30 Mart’ta İstanbul’da olacağını söyledi. Bu görüşmede İvan Bebek’in berbat yönetimi ile ilgili tüm bilgilerin Collina’ya sunulacağı kaydedildi.

        HAKEMLİĞİ BİTİRİLECEK

        İvan Bebek’in uluslararası arenadaki hakemliğinin bitirilmesi doğrultusunda gerekli adımların atılacağı da öğrenildi. Collina’nın gelişi sürecinde hala Merkez Hakem Kurulu danışmanlığı yapan Roberto Rosetti’nin de önemli rol oynadığı belirtildi. İtalya’da yetişen iki önemli ismin, Türk hakemliği ile ilgili yoğun bir çaba içinde olacakları da kaydedildi. Collina’nın İstanbul’da ayrıca hakem seminerine katılacağı ve hakemlere yönelik bir konuşma yapacağı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ