Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Twenteli Hakim Ziyech transferini bitiriyor - Fenerbahçe Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Van der Wiel, Neustadter, Skrtel ve İsmail Köybaşı gibi isimleri kadrosuna katarak savunma hattını güçlendiren Fenerbahçe’de gündem ‘10 numara’ transferi... Geçtiğimiz sezon kaçan şampiyonlukta en önemli eleştiri noktalarından biri olarak gösterilen 10 numara eksikliği üzerine yeni sezonda bu konuda sağlam bir adım atmak isteyen Sarı-Lacivertli kulüp, uzun süredir peşinde olduğu Twenteli Hakim Ziyech transferinde temaslarını hızlandırdı.

        Büyük umutlarla alınan ancak bir türlü beklenen katkıyı sağlamayan, hatta Kadıköy’de taraftarlar tarafından ıslıklanan Diego ile yolların resmen ayrılmasının ardından atağa kalkan Kanarya’da, Faslı yıldızın menajeriyle yapılan görüşmelerde prensip anlaşmasına varıldı.

        Takımdan ayrılmak istediğini her fırsatta dile getiren 23 yaşındaki Ziyech’in de Sarı-Lacivertli kulübe sıcak baktığı kaydedildi. Tek sıkıntı ise Twente’nin 10 milyon Euro civarında istediği yüksek bonservis bedeli... Bu miktarın düşürülmesi için Hollanda ekibiyle de pazarlıkların sürdüğü ifade edildi.

        HOLLANDA BASINI: YA FENER, YA ZENİT

        Öte yandan Hollanda basınında çıkan haberlerde de Twente’den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan ve birçok takımın listesinde yer alan Hakim Ziyech transferinde en ciddi kulüplerin Fenerbahçe ile Lucescu’nun çalıştırdığı Rus temsilcisi Zenit olduğu kaydedildi.

        10 numara konusunda ilk sırada yer alan Hatem Ben Arfa’nın Fransız devi PSG ile sözleşme imzalamasının ardından ibrenin yeniden Ziyech’e döndüğü ve genç yıldız için tüm şartların zorlanacağı belirtildi.

        TWENTE'YE PARA LAZIM

        Finansal problemler sebebiyle bonservis ücretini mümkün olduğunca yüksek tutan Twente, sezon sonunda küme düşürülmüş ancak yaptığı itiraz haklı bulunarak verilen karar para cezasına çevrilmişti.

        Kulüp bu yüzden finansal açıdan zor durumda. Twente cephesinden kısa süre önce, “Bu kriz kısa sürede çözülecek. Ziyech’i satacağız” açıklaması yapılmıştı.

        ÇILGIN RAKAMLAR: 17 GOL, 12 ASİST

        Twente’ye 2 sezon önce 3.5 milyon Euro’ya Heerenveen’den transfer edilen Hakim Ziyech, geçen sezon mükemmel bir performans sergiledi. 33 lig maçında 17 gol atıp 12 de asist yapan 23 yaşındaki Faslı yıldız, ligi 13. sırada bitiren takımımın attığı toplam 49 golün tam 29’una direkt olarak katkı sağladı. Ziyech, milli takım formasıyla da 6 maçta 2 gol attı.

        PLASE BELHANDA

        Hakim Ziyech için çalışmarını sürdüren F.Bahçe’de, Faslı yıldızın alternatifi olarak Younes Belhanda belirlendi. Asıl hedef olan Lyonlu Valbuena’nın darbe girişimi akşamı İstanbul’da olması ve gelişmelerden olumsuz etkilenmesi üzerine, Dinamo

        Kiev’in gözden çıkardığı Belhanda’nın kiralık olarak kadroya katılabileceği ifade edildi.

        Teknik direktörü olan eski F.Bahçeli golcü Rebrov tarafından takımda düşünülmeyen Belhanda, Shakhtar ile oynanan Süper Kupa maçının kadrosuna alınmamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ