Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Teknik Direktör Fatih Terim'le gerginlik yaşayan 11 isim - Futbol Haberleri
        1

        A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in Arda Turan'la yaşadığı polemik eski günleri hatırlattı. Arda Turan Terim'le arası bozulan ne ilk ne de son isim. İşte Terim'le gerginlik yaşamış 11 futbolcu + BONUS...

        2

        BURAK YILMAZ

        EURO2016 esnasında gündeme damga vuran prim meselesinin temelinde Burak Yılmaz vardı. Terim bu gerginliğin ardından Burak'ı kara listesine aldı. Affeder mi, affederse ne zaman affeder... Bilinmiyor.

        3

        ARDA TURAN

        Burak Yılmaz gerginliğinin diğer aktörü de Arda Turan çünkü iddialara göre Barcelonalı yıldızın Burak için Terim'i karşısına alması, gerginliği ateşleyen unsur oldu.

        4

        Barcelona ile çok formda bir sezon girişine imza atmasına rağmen milli takım kadrosuna alınmadı. Adeta baba-oğul gibi olan Arda Turan ve Fatih Terim'in arası EURO 2016'daki prim tartışması yüzünden araları açılmıştı.

        5

        ÜMİT KARAN

        Fatih Terim'in yıldızının barışmadığı oyunculardan biri de Ümit Karan'dı. Gece hayatına düşkünlüğü de Ümit'in aleyine işleyen başka bir unsur oldu. Bazı maçlarda oynamadı, bazılarında kadro dışında kaldı.

        6

        HAKAN ÜNSAL

        İngiltere'den Galatasaray'a döndükten sonra, ikinci Cimbom dönemi iyi geçmeyen yıldızlardan. O dönemi "İngiltere gibi rahat bir yeri bırakmışım, sonuçta Galatasaray ve Fatih Hoca için gelmişim. Sonucunda kadro dışı kalmam beni çok üzdü." diye anlatıyor.

        7

        ANDREA PIRLO

        Terim'in Milan'ı çalıştırdığı kısa sürede Pirlo ile arasında basına yansıyan bir gerginlik olmadı ama tecrübeli yıldızın bu yıl çıkan kitabında, Türk teknik adama yönelik sert sözler kullandı.

        8

        Pirlo kitabında, "Fatih oldukça dikkat çekici ve kurallara alerjisi varmış gibi görünen garip bir insandı. Daha en başından Milan'da uzun süre görev yapamayacağı oldukça belliydi ve kısa bir süre sonra da kovuldu" sözlerine yer vermişti.

        9

        YILDIRAY BAŞTÜRK

        Stuttgart forması giyerken Euro 2008 kadrosuna dahil edilmemesini "Eğer 2008'e gitseydim hem dünya hem de Avrupa Şampiyonası'nda oynamış nadir oyunculardan biri olurdum. Şampiyonlar Ligi finali oynayan ilk Türk oyuncuydum. Bütün sezon ona hazırlandım. Eleme maçlarında da 18’deydim. Çağrılmayınca üç gün ağladım" sözleriyle anlatıyor.

        10

        BÜLENT KORKMAZ

        İlk Terim dönemindeki başarılarda büyük pay sahibi olan Korkmaz, ikinci dönemde 'Gençleştirme Operasyonu'nun kurbanlarından biri oldu. Tecrübeli oyuncu bu kırgınlığı uzun süre beraberinde taşıdı.

        11

        PREDRAG MIJATOVIC

        Terim, Fiorentina'ya geldiği andan itibaren Mijatovic'le anlaşamamış ve ikilinin arası hep açık olmuştu. Sırp oyuncu daha sonraları Terim için "Toplu hücum ve toplu savunma gibi saçma sapan bir oyun anlayışı var" diyecekti.

        12

        HAKAN ŞÜKÜR

        Osman Tanburacı'yla röportaj yapmasının Fatih Terim'i sinirlendirdiği iddiası, Jeep krizi, takım içindeki güç dengeleri... Fatih Terim ve Hakan Şükür arasındaki ipler her zaman gergin oldu. Şükür, Euro 2008 kadrosuna da alınmamıştı.

        13

        MILAN BAROS

        Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Terim hakkında "Ben onunla ilgili iyi şeyler hatırlamıyorum. Onun çok muhteşem bir hoca olduğunu söylerlerdi ama çalıştıktan sonra gerçeği gördüm. Dünyada ondan daha iyi olan bir sürü hoca var." açıklamalarını yaptı.

        14

        WESLEY SNEIJDER

        Sneijder oyundan alınamasından şikayetçi olur, telefonla direkt olarak Başkan Ünal Aysal'ı arayarak “O varsa ben yokum” dedi. Başkan da Sneijder’i teselli ederek, “Biraz sabır” karşılığını verdi. Sneijder’in Başkan’ı aradığını Terim hemen öğrenmişti. Çünkü olay soyunma odasında geçmişti ve şahitler vardı.

        15

        3 gün sonra Real Madrid maçının rövanşı olmasına karşın Terim, ilk idmanda oyuncusunu kenara çekti. Tecrübeli hoca Başkan’dan torpilli olduğunu düşünen Sneijder’e açık ve net konuşup, kapıyı da gösterdi: “Seninle çalışmak istemiyorum. Bir daha gözüme de gözükme.”