Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: Türkiye'nin EURO 2024 için hiçbir eksiği yok - Futbol Haberleri

        Hem UEFA'nın tavsiye kararı neticesiyle, hem de kulüplerin bu noktadaki düşünceleriyle gerçekleşen bir durum. Ama şunu söyleyebilirim, istek ve amacımız seyircilerin beraber olmaları. Fakat bazı kaygıların da gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir karar var, keşke olmasaydı.

        Yunanistan tarafından gelen bazı açıklamaların da buna sebep olmuş olabileceğini de düşünmek lazım. Onun için oradaki siyasi sorumluluk makamında olanlara da, yaptıkları açıklamalar konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatmak lazım.

        Talep ilk anda UEFA'ya Yunanistan tarafından iletilmiş. Demek ki onların da aldıkları bir takım bilgiler var.

        SPORDA ŞİDDETLE İLGİLİ ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER VAR MI?
        Bursaspor otobüsünde yaşanalarla ilgili çok rahatsız edici görüntüler yer aldı. O olayı gerçekleştirenler taraftar değil. Bunları taraftar olarak görmek de yanlış olur. Bursalılara çağrım şu: 'Bu kişilerle aranıza mesafe koyun.' Önlem konusu İçişleri Bakanlığı tarafında.
        Bunlar vandal, çünkü bunlar taraftar değil. Taraftar takımına böyle bir şey yapmaz. Bu kişiler ve yansıyan sözleri duyduk.
        Çağrıyı tekrar yapıyorum. Yargının da üzerine çok yük düşüyor. Bu otobüse giren vandallar, bunlar yarın bir gün başka yerde başka şey yaparlar. Yargılanmasında yeterince ilerlenmeyen bir noktadayız.
        Sahaya girenler de takımlarına zarar veriyorlar. Sahaya atlayan kişinin alınıp da sonra korunması kabul edilebilir bir davranış değildir. Otobüsün kapısını açan kişiyle ilgili zannedersem istifa mekanizması çalışmış.
        Bunu yapanlar ne için, ne iddiası ile yapıyorlar... Bunların ciddi anlamda takipçisi olmak gerekiyor. Spor birleştiricidir, şölen havasında geçmesi gereken bir şeydir.
        PASSOLİG'DE HEDEFE ULAŞILDI MI?
        Saha olaylarında azalma kenara atılamaz. Bu kişiler huzuru kaçırmak için bir takım hareketler içine giriyorlar. Bunlar peşinde adalet mekanizması çalışıyor. Taraftarların tribünde olmasıyla ilgili sorun yok ki. Sahaya giren kişinin cezası doğrudan orada yazar, bunun uygulanması lazım. Neden sahaya girdiği sorulduğunda verilen cevaplar komik.
        YABANCI OYUNCUYA SINIRLAMA GELİR Mİ?
        Birinci önceliğimiz kendi sporcularımızın takımlarımızda yer alması. Ama tabii uluslararası camialarda yer almış oyuncuların da olmasında sorun yok. Fakat bunun, kendi oyuncularının kendilerini geliştirmesinin önünde engel olmaması gerekiyor. Benim kanaatim, takımlar sahada mücadele ederken tabii kendi altyapısında yetişen sporcunun da olmasıdır.
        Önümüzdeki dönemde umut ediyorum ki daha fazla altyapıda yetişen sporcu olacaktır.
        EN ÖNEMLİ SPORCU KİM?
        Arda şu anda top koşturuyor. Ama Türkiye'de top koşturmamışlar da var, Mesut var, başka arkadaşımız var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ