Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Kocaelipor Kocaeli'de kongre rüzgarları! - Futbol Haberleri

        Kocaelispor'da aday çıkmaması üzerine, kulübün kapanmaması için taraftar grubu ''Hodri Meydan''ın hazırladığı yönetim kurulu aday listesiyle seçime gidildi.

        Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda başlayan genel kurula üyeler, üzerleri arandıktan sonra alındı.

        Divan Başkanlığına Feridun Güray'ın seçildiği ilk oturumda yönetime talip çıkmaması üzerine divan kurulu oturumu 1 saat erteledi.

        Bu sırada, rahatsızlanan kulüp başkanı Rafet Kırgız'a 112 Acil Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Tansiyon ve nabızının yükseldiği tespit edilen Kırgız, yarım saat bekleme odasında dinlendikten sonra genel kurul salonuna döndü.

        Kocaelispor Hodri Meydan Taraftarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgür Taşkıran, genel kurulda yaptığı konuşmada, Kocaelispor gibi güçlü mazisi bulunan kulübe sahip çıkılmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

        Taşkıran, yönetim kuruluna aday çıkmaması üzerine kulübün kapanmaması için taraftarlar olarak Serkan Toprakoğlu başkanlığında yönetim kurulu aday listesi oluşturduklarını belirterek, 22 Mayıs'ta miting için Kocaeli'ye gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye çalışacaklarını ve kulübe destek isteyeceklerini bildirdi.

        Taşkıran, kendilerine destek sağlanmaması halinde 23 Mayıs'ta yapılacak yönetim kurulu toplantısında olağanüstü kongre kararı alacaklarını kaydetti.

        Başkan Rafet Kırgız ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden başkanlığa aday olmadığını belirterek, genel kurulun Kocaelispor'a hayırlı olmasını ve seçilecek yeni yönetime başarılar diledi.

        ''Genç arkadaşlarımız bu işe gönüllü oldular, başkanlığı istediler biz de bu görevi devretmekten yanayız. Zaten bizim şu anki duruma göre kalacak gücümüz de yok'' diyen Kırgız, şöyle devam etti:

        ''Genç arkadaşlarımıza her türlü yardımı yapmaya hazırım. Bilgi birikimime ihtiyaç duyarlarsa her zaman yardımcı olurum. Bu arkadaşlarımız Kocaelispor'u severek bu işe talip oluyorlar. Futbolcularımızın isteği de bu arkadaşlarımızın göreve gelmesinden yana. Bu yüzden aday olmadık ve olmayacağız. Kocaelispor büyük bir camia. Arkadaşlarımız hevesli, doğru olan bu işi yapmaları, bizim de görevi gençlere bırakmamızdı.''

        Son 5, 6 yıldır Kocaelispor kongrelerine yeterince ilginin olmadığına dikkati çeken Kırgız, ''Görevde olduğumuz 4 aylık sürede delegeleri yenilemeye çalıştık ve genel kurul için tüm delegelere davetiye gönderdik'' dedi.

        Kocaelispor'un, bin 515 delegesinden 70'inin genel kurula katıldığı tespit edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ