Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer İti, kervanı gösteririm! - Futbol Haberleri

        HTSPOR / Erhan Telli

        Mert Yaşar, P.Memiş Kartal, Mehmet Karlı, Türker Arslan ve Adnan Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı panelde Öztürk futbol baronlarına yüklendi.

        İşte Öztürk’ün çok konuşulacak sözleri:

        ‘AYNI GEMİDEYİZ DEDİLER’

        “Bizim bir duruşumuz, yaşam tarzımız var. Bunu da sonuna dek götürdük. Bu süreçte sadece eleştirmedik,mesaj vermekle yetinmedik. Ama bugüne kadar kapalı kapılar ardında kendilerine şov yapmak isteyenlere de kamuoyu önünde cevap vermedik. Problemin bitmesi için destek verdik. Hatta spor bakanımıza da ileterek ‘G.Saray olarak bundan rahatsızlık duymayız. Gider UEFA’ya deriz ki, burada hukuk böyle yavaş işliyor ama emin olun ki, gidin ‘bu takımlar aklanmadan Avrupa’ya göndermeyeceğiz’ deyin UEFA kabul edecektir’ dedim. Bana ‘Adnan Bey siz bayağı akıllısınız ama aynı gemideyiz’ dediler. Ne yazık ki G.Saray aradan sıyrılmasın diye çaba sarfedenler var. Biz kulübümüzü akıl ve yürekle idare ediyoruz. Sonuçta G.Saray kazanacaktır. Şike davasının G.Saray’a çok faydası oldu. Son yıllarda G.Saray’ı sıradanlaştırmaya çalışan zihniyetler, hiçbir zaman sıradanlaşmayacağını anladılar.

        ‘BU ÇATI ALTINDA OLMAK ZUL’

        Türk futbolunu, boğazdaki yalıların sahiplerinin çocuklarının oyuncağı olmaktan kurtaramazsak, bir yere gidemeyiz. Türk futbolunun başına geçip itibar kazanmaya çalışanlar var. Şike yapıldıysa bunun sportif amaçlarla yapıldığına inanmıyorum. Şike itibar hırsızlığıdır. Çünkü o koltuklarda oturup kendilerine itibar elde etmeye çalışanlar belli bir zaman sonra güç sarhoşluğuna kapılıyorlar. Sahte itibarları kaybolmasın diye bu itibar hırsızlığına girişiyorlar. TFF’nin yeni yönetiminden hiç umutlu değilim. ‘Böyle bir seçimde o çatının altında olmak bana zul gelir’ diyerek seçimde oy bile kullanmadım. UEFA ile ne konuştuklarını tahmin ediyorum. ‘Biz karışmayız ama zamanı gelince cezamızı veririz’ demişlerdir. Ben de ‘Dosyada adı geçmeyen G.Saray’a ceza gelirse biz de yönetimolarak gereğini yaparız’ diyorum. Şimdi bir kupa trafiği var. O kupayı istiyor. Şimdiki başkan kupayı verdimi, aldımı? Sadri Şener verilmeyeceğini biliyor.”

        ‘Pansuman yapılır!’

        “Başkan Yıldırım Demirören, ‘kanayan parmağı keseceğim’ diye geldi. Bildiğim kanayan parmak kesilmez, pansuman yapılır. Kanayan parmağın kesileceği bir kurgu oynanıyor.”

        ‘İti, kervanı gösteririm!’

        “Pazar günü geç saatte İnan Kıraç ağabey aradı. ‘Cumhuriyet Gazetesi’ni, Cüneyt Arcayürek’i okudun mu?’ dedi. ‘Okumadım’ dedim. ‘Oku, beni ara’ dedi. Arcayürek’in köşe yazısını okuyorum, G.Saray’ı ima ederek ‘İtler ürür, Fenerbahçe kervanı yürür’ diye bitiriyor. Türkiye’nin en önemli ressamlarından biri Kadıköy’de çıkıyor G.Saray’a hakaret ediyor. O kulübün ismini vermiyorum ama o kulübün taraftarlarının yaptığı şeyleri görüyoruz. Sevgili köşe yazarına ben itin kim olduğunu gösteririm. Kervanı da gösteririm. Biz zaman içerisinde kim itmiş, kimin kimin kervanı yürürmüş gösteririz. Ama şimdi muhatap olma zamanı değil.”

        Arslan: UEFA bize ne zaman tokat atacak!

        Panelistlerden Türker Arslan da Yıldırım Demirören federasyonuna yüklenerek, şu ifadeleri kullandı: “Yeni göreve gelen Futbol Federasyonu’nun da bu işi çözebileceğine inanmıyorum. Türk futbolu ne yazık ki bir kaosun içinde. Yasanın dışına çıkarsanız, Türk futbolunda hiçbir şeyi düzeltemeyeceğiniz gibi, bu kaosun durumunu da devam ettirirsiniz. Mehmet Ali Aydınların’ın kaybettirdiği aylardan sonra bakalım daha ne kadar zaman kaybedeceğiz. Bakalım UEFA bize ne zaman tokat atacak. Böyle ‘Ceza vermeyelim, puan silmeyelim’ derseniz bu iş asla çözüme kavuşmaz. UEFA görüşmesinde de mutlaka bir takım mesajlar alınıp verildi. Ama o mesajların bize yol göstereceği kanaatinde de değilim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ