Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Danimarka Danimarka, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası - Futbol Haberleri

        Portekiz, Almanya ve Hollanda ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Danimarka'nın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Kupaya katılma mücadelesi

        Danimarka, Avrupa Futbol şampiyonası elemelerinde H Grubunda mücadele etti. Portekiz, Norveç, İzlanda ve Kıbrıs Rum kesiminin yer aldığı grubu lider tamamlayan Danimarka, şampiyonaya katılma hakkı elde etti.

        Danimarka'nın yer aldığı H Grubunda puan tablosu şu şekilde oluştu.

        Takımlar O G B M A Y P

        ----------------------------------------------

        1. Danimarka 8 6 1 1 15 6 19

        2. Portekiz 8 5 1 2 21 12 16

        3. Norveç 8 5 1 2 10 7 16

        4. İzlanda 8 1 1 6 6 14 4

        5. Kıbrıs Rum Kesimi 8 0 2 6 7 20 2

        Teknik Direktör: Morten Olsen

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Çalıştırdığı Takımlar: Bröndby, Köln, Ajax

        Kariyeri: Futbolcuyken stoper mevkisinde oynayan Olsen, Danimarka Milli Takımı'nda da 100'den fazla maçta forma giydi. 1983'te Anderlecht'de oynarken UEFA kupasını kazandı.

        1990'da teknik direktörlüğe başlayan Olsen, Danimarka'nın Brondby takımını 2 kez lig şampiyonu yaptı. 2000 yılında Danimarka Milli Takımı'nın başına geçen Olsen, takıma daha ofansif bir kimlik kazandırdı. Olsen'in yönetimindeki Danimarka 2002 Dünya Kupası finallerinde gruplardan çıkamadı. 2006 Dünya Kupası'na katılamayan Danimarka, 2010 Dünya kupası elemelerinde Portekiz ve İsveç gibi güçlü takımların yer aldığı grubu ilk sırada tamamladı, ancak kupada ilk turda elendi.

        Olsen, oyuncuların güçlerini dikkate alarak teknik, hücum tarzı futbol oynatmayı deniyor. 12 yıldır aynı takımın başında olması da Olsen'e istikrarlı bir takım kurmasında yardımcı oldu. Olsen, geçmişte taktiği konusunda esnek olmaması ve 4-3-3 sistemine bağlılığı nedeniyle eleştirildi.

        DANİMARKA

        Kaleciler: Kasper Schmeichel (Leicester City), Stephan Andersen (Evian), Anders Lindegaard (Manchester United)

        Savunma: Lars Jacobsen (Kopenhag), Daniel Wass (Evian), Daniel Agger (Liverpool), Simon Kjaer (Roma), Andreas Bjelland (Nordsjaelland), Simon Poulsen (AZ Alkmaar), Jores Okore (Nordsjaeland)

        Orta Saha: Christian Poulsen (Evian), Jakob Poulsen (Midtjylland), William Kvist (Nürnberg), Niki Zimling (Brugge), Thomas Kahlenberg (Evian), Christian Eriksen (Ajax), Michael Silberbauer (Young Boys), Lasse Schone (NEC Nijmegen)

        Forvet: Dennis Rommedahl (Brondby), Nicklas Bendtner (Arsenal), Michael Krohn-Dehli (Brondby), Tobias Mikkelsen (Nordsjaeland), Nicklas Pedersen (Groningen)

        Öne çıkan oyuncular

        Nicklas Bendtner (Forvet)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        24 yaşındaki Bendtner, Danimarka'nın hücumdaki en büyük kozlarından biri. Güçlü bir fiziğe sahip olan Bendtner, vücudunu iyi kullanıyor ve arkadaşlarına gol pozisyonları hazırlıyor. 1.91 metre boyundaki Bendtner hava toplarında da da rakipleri için büyük tehdit oluşturuyor. Son vuruşları çok başarılı olmayan Bendtner, geçen sezon kiralık olarak Sunderland'de oynadı.

        Dennis Rommedahl (Orta Saha)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Takımın tecrübeli isimleri arasında yer alan Rommedahl, milli takımda 114 kez forma giydi. 34 yaşındaki oyuncu özellikle sürati ve adam geçme özelliğiyle biliniyor. Sert şutlarıyla da etkili olan Rommedahl, Brondby'de forma giyiyor.

        Daniel Agger (savunma)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        2006'da Brondby'den Liverpool'a 6 milyon sterline transfer olan Agger, Danimarka futbolunun yurt dışına ihraç ettiği en pahalı oyuncular arasında yer alıyor. Dizinden ve ayağından sakatlanarak bir süre sahalardan uzak kalan 26 yaşındaki Agger, oyunu iyi okuyabiliyor ve rakibin hücumlarında iyi pozisyon alabiliyor. Sol ayağıyla sert ve isabetli şutlar atabilen Agger, güçlü ve hızlı bir savunma oyuncusu.

        Avrupa Şampiyonaları geçmişi

        1992'de Avrupa Futbol Şampiyonasını kazanan Danimarka daha önce 7 kez bu turnuvaya katıldı.

        1964 4. oldu

        1984 yarı finale çıktı

        1988 Gruplarda elendi

        1992 Şampiyon oldu

        1996 Gruplarda elendi

        2000 Gruplarda elendi

        2004 Çeyrek finale çıktı

        Maç Takvimi

        9 Haziran: Hollanda - Danimarka

        13 Haziran: Danimarka - Portekiz

        17 Haziran: Danimarka - Almanya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ