Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası İngiltere İngiltere, Euro 2012 - Futbol Haberleri

        Ukrayna, İsveç ve Fransa ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak İngiltere'nin kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Şampiyonaya katılma mücadelesi

        İngiltere, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde G Grubu'nda mücadele etti. İsviçre, Bulgaristan, Karadağ ve Galler'in yer aldığı grubu yenilgisiz lider tamamlayan İngiltere, şampiyonaya katılma hakkı elde etti.

        İngiltere'nin yer aldığı G Grubu'nda puan tablosu şu şekilde oluştu:

        Takımlar O G B M A Y P

        ------------------------------------------------

        1- İngiltere 8 5 3 0 17 5 18

        2- Karadağ 8 3 3 2 7 7 12

        3- İsviçre 8 3 2 3 12 10 11

        4- Galler 8 3 0 5 6 10 9

        5- Bulgaristan 8 1 2 5 3 13 5

        Teknik direktör: Roy Hodgson

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Çalıştırdığı takımlar: İnter, Fulham, Liverpool

        Kariyeri: Futbolcuyken savunmada oynayan Hodgson, profesyonel futbol kariyerine 1965 yılında Crystal Palace'da başladı. Hodgson, futbol hayatı boyunca 7 farklı takımda görev aldı.

        1971'de teknik direktörlüğe başlayan Hodgson, 2009-2010 sezonunda Fulham'ı UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez finale taşıdı. Roy Hodgson, daha sonra Liverpool'un başına geçti, ancak alınan başarısız sonuçlar nedeniyle Liverpool'daki kariyeri sadece 6 ay sürdü. 64 yaşındaki Hodgson, İrlanda Milli Takımı'nın 73 yaşındaki teknik direktörü Giovanni Trapattoni'nin ardından 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapacak en yaşlı ikinci teknik adam olacak. İngiltere'nin yeni teknik direktörü daha önce İsviçre, Finlandiya ve Birleşik Arap Emirlikleri milli takımlarını çalıştırdı.

        Hodgson, kontrollü futbol oynatmayı seviyor. Teknik adam, İngiltere milli takımıyla yeniden çıkış yapmak istiyor.

        Kaleciler: Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham), Jack Butland (Birmingham City)

        Savunma: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Joleon Lescott (Manchester City), John Terry (Chelsea), Phil Jagielka (Everton)

        Orta Saha: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Manchester United), James Milner (Manchester City)

        Forvet: Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham)

        Öne çıkan oyuncular

        John Terry (savunma)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Chelsea ve İngiltere Milli Takımı'nın kilit oyuncularından biri olan John Terry, dünyanın en iyi savunma oyuncularından biri olarak görülüyor. Milli takıma ilk kez 2003 yılında çağrılan Terry, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk 11'deki yerini sağlamlaştırdıktan sonra 2006 Dünya Kupası'ndan sonra kaptanlığa yükseldi. Ancak, Terry'nin kaptanlığı, 2 yıl önce elinden alındı.

        Hırslı bir stoper olarak isim yapan Terry, hava hakimiyeti ve ikili mücadelelerdeki başarısı ve cesur hamleleriyle tanınıyor. Eksiksiz bir savunma oyuncusu olan Terry, ilkelerinden ödün vermeyen, zor, hırslı ve doğasında liderlik bulunan bir futbolcu.

        Wayne Rooney (forvet)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Dünyanın en iyi futbolcuları arasında görülen, Manchester United'ın yıldız forvet oyuncusu Wayne Rooney, hem kulübü, hem de ülkesi için oldukça önemli bir oyuncu. Yüksek top hakimiyeti, uzak mesafeli şutları, paslaşma yeteneği ve takım ruhuna yakışır bir futbol sergilemesi, Rooney'nin güçlü yönleri arasında sayılıyor. Futbol hırsı sorgulanamayan Rooney güçlü, çalışkan, hırslı ve bencil olmayan bir yıldız. Rooney, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda İngiltere'nin en önemli kozu olacak.

        Steven Gerrard (orta saha)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        İngiltere tarihinin en önemli orta saha oyuncularından biri olan Gerrard, takımı Liverpool için de ''efsane'' bir futbolcu. İlk golünü, 2001 yılında Almanya'yı 5-1 yendikleri maçta attıktan sonra teknik direktörlerin vazgeçilmezi olan Steven Gerrard, yaratıcı bir orta saha oyuncusu. Hiç bitmeyen enerjisi ve hayati anlardaki golleriyle isim yapan Liverpool'un takım kaptanı, orta sahadan hücuma katılarak attığı gollerle rakip takımların korkulu rüyası haline geldi. Avrupa'nın en iyi orta saha oyuncularından biri sayılan Gerrard, gerçek bir lider ve yorulmak bilmeyen bir oyuncu.

        Avrupa Şampiyonaları geçmişi

        1968'de Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 3. olma başarısını gösteren İngiltere daha önce 7 kez bu turnuvaya katıldı.

        1968 - 3. oldu

        1980 - Gruptan Çıkamadı

        1988 - Gruptan Çıkamadı

        1992 - Gruptan Çıkamadı

        1996 - Yarı Final Oynadı

        2000 - Gruptan Çıkamadı

        2004 - Çeyrek Final Oynadı

        Maç takvimi

        11 Haziran: Fransa - İngiltere

        15 Haziran: İsveç - İngiltere

        19 Haziran: İngiltere - Ukrayna

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ