Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Diğer Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Vakıfbank, Chemik Police'yi 3-0 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu - Voleybol Haberleri

        VakıfBank: 3 - Chemik: 0

        Salon: Azoty Arena

        Hakemler: Karin Zahorcova (Çek Cumhuriyeti), Heike Kraft (Almanya)

        VakıfBank: De Kruijf, Naz Aydemir Akyol, Costagrande, Rasic, Sheilla, Gözde Sonsırma (Gizem Örge, Kübra Akman)

        Chemik: Bednarek, Ognjenovic, Werblinska, Veljkovic, Bjelica, Glinka (Zenik, Jagielo, Kowalinska)

        Setler: 25-19, 25-21, 25-17

        Süre: 77 Dakika (24,29,24)

        Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'in üçüncülük maçında VakıfBank, ev sahibi Chemik'i 3-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

        Organizasyonun ilk gününde Eczacıbaşı VitrA'ya 3-1 yenilerek final oynama şansını kaçıran kırmızı-siyahlılar, Polonya temsilcisi Chemik'e karşı aldığı galibiyetle Avrupa üçüncüsü oldu ve kürsüye çıkmayı başardı.

        İlk sete iyi başlayan taraf olan Chemik, file üstünde etkili olarak ilk teknik molaya 8-5 önde gelirken, VakıfBank'ın oyunda dengeyi kurmaya başlamasına karşın ikinci teknik mola da 16-15 yine ev sahibi ekibin üstünlüğünde geçildi. Ardından oyunun kontrolünü eline alan kırmızı-siyahlılar, son bölümdeki etkili mücadelesiyle ilk seti 25-19 kazanıp 1-0 öne geçti.

        İkinci sette ilk teknik molayı Chemik 8-6 galip durumda geçerken, VakıfBank, yakaladığı 7-1'lik seriyle ikinci teknik molaya 4 sayı farkla 18-14 önde girdi. Molanın ardından ise Polonya ekibinin 6-0'lık serisi geldi ve son bölüme gelinirken ev sahibi takım skorda 20-18 üstünlüğü yakaladı. File önünde Kübra Akman'ın görev almasıyla daha etkili olan VakıfBank, seti 25-21 kazanarak skoru 2-0 yaptı.

        Karşılaşmanın üçüncü setinde Chemik'in direnci düşerken, VakıfBank rahat bir oyun ortaya koydu. İlk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı ise 16-10 üstün durumda geçen kırmızı-siyahlılar, seti 25-17, maçı ise 3-0 kazandı.

        TÜRK TARAFTARLAR VAKIFBANK'I YALNIZ BIRAKMADI

        Polonya'daki Azoty Arena'da oynanan karşılaşmada Türk taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. VakıfBank'ı desteklemek için gelen taraftarlar maç boyunca takımlarına tezahüratlarla destek verdi.

        ECZACIBAŞI VİTRA TARAFTARINDAN DESTEK

        Karşılaşmayı Eczacıbaşı VitrA taraftarları da Chemik Police taraftarının bulunduğu tribünden izledi. Türkiye tezahüratlarında bulunan Eczacıbaşı Vitralı taraftarlar, VakıfBank'a destek verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ