Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Talat Bulut, Mehmet Esen'i ziyaret etti: Bu dostluk tam 42 yıllık - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bir süredir sağlık sorunları yaşayan oyuncu Mehmet Esen, ameliyat oldu. Talat Bulut, yakın arkadaşı Mehmet Esen'i hastanede ziyaret etti.

        "BU DOSTLUK TAM 41 YILLIK"

        Usta oyuncu ile fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşan Bulut, gönderisine, "Bu dostluk 42 yıllık... Bugün çok sağlıklı görünüyorsa, çok riskli ameliyatı gerçekleştiren doktorumuza borçluyuz. Ömrün uzun olsun" notunu düştü.

        Esen de aynı fotoğrafı, "Dost iyi günde, kötü günde…" ifadeleriyle yayınladı.

        MEHMET ESEN HAKKINDA

        Sahnede izlediği Münir Özkul'dan etkilenerek, Cihangir İlkokulunda sahneye koyup, sergilediği tek kişilik oyunuyla sanat hayatına yatkınlığı ortaya çıkan Mehmet Esen, Ankara Atatürk Lisesi'nde okurken tiyatroya olan ilgisini sürdürdü.

        Öğrencilik yıllarında Ankara Deneme Sahnesi'nde eğitim alıp, aynı yerde kadroya girerek kurs arkadaşı Altan Erkekli ile ilk oyunu Bozkır Dirliği'nde rol aldı.

        Bir süre sonra inşaatlarda çalışarak kazandıkları parayla Ankara Halk Tiyatrosu'nun oluşumunu gerçekleştirmişlerse de, Haldun Taner'in yönlendirmesiyle; İstanbul'a geçti.

        Münir Özkul'un yönetmenliğinde Erol Toy'un yazdığı "Düş ve Gerçek", Ahmet Önel'in yazdığı "Kaşif-i Eyvah Nadir Efendi" adlı Meddah oyunlarını oynadı.

        Önemli sağlık sorunları yaşayıp kalp ameliyatı geçiren sanatçı, "Ustamdır" dediği Genco Erkal'la tanışmasıyla Dostlar Tiyatrosu'nda oynamaya başladı. Ustası Erkan Yücel'in ölümünden aşırı derecede etkilenerek sanat yaşamına 4 yıl ara verdi ve Erkan Yücel'in anısına "Düş ve Gerçek"i tekrar oynayarak sanat yaşamına geri döndü.

        Dönemin İzmir valisi Nevzat Ayaz'ın desteğiyle pasaport yasağını delerek Berlin Kültür Senatosu'nun davetlisi olarak Almanya'ya gitti ve Tiyatrom oluşumuna katıldı.

        Sanatçı Kerim Afşar'ın, Suçlular ve Suçsuzlar oyununda kendisine başrol vermesiyle büyük başarı elde etti. Berlin'de Alman ve Türk tiyatrolarında yönetmen ve oyuncu olarak birçok önemli projede yer aldı. 1994 yılında Leman Kültür'de Tuncel Kurtiz'in el vermesiyle doğaçlama olarak yaptığı meddah gösterisiyle yeni bir akım başlattı. Bu dönem Cem Yılmaz ve Ata Demirer'e de bu şekilde yol açtı.

        1997'de yine Almanya'ya giderek Theater Forum'da (Berlin) tiyatro çalışmaları yaptı. 2000 yılında Türkiye'ye döndü. Almanya izlenimlerini anlatan "Aşk Hayattan Büyük" adlı bir roman yazdı.

        Son olarak DOT Tiyatrosu'nda "Festen" adlı oyunda oynadı. Esen, sinema, dizi projeleri ve tiyatro çalışmalarını, oyuncu ve yönetmen olarak sürdürüyor.

        Fotoğraflar: Instagram, AHT

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ