Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tarihin en uzun burunlu insanı Thomas Wadhouse! Tam 19 santimetre!
        1

        19 SANTİMETRE UZUNLUĞUNDA BİR BURUNA SAHİPTİ

        18. yüzyılda İngiltere'de dünyaya gelen Thomas Wadhouse oldukça farklı bir görünüme sahipti. Wadhouse 19 santimetre uzunluğunda bir burunla hayatını sürdürdü. Tarihteki en uzun burunlu insan unvanını elinde koruyan Wadhouse'dan "Gerçek Pinokyo" diye bahsediliyor.

        2

        GENETİK BOZUKLUĞA SAHİP OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

        1730'da İngiltere'nin Yorkshire bölgesinde dünyaya gelen Thomas Wadhouse'un genetik bir bozukluğa sahip olduğu düşünülüyor. Bununla beraber Wadhouse yaşadğı dönemde bölgesel bir şöhrette kazanmış.

        3

        SİRKLERDE GÖSTERİLERE KATILDI

        Thomas Wadhouse gençlik yıllarında gezici sirklere katılmış ve Yorkshire bölgesinde gösterilerde yer almış. Ancak tarihçilere göre Wadhouse bu gösterilere yalnızca burnunu göstermek için katılmak zorunda kalmış.

        4

        Kayıtlar Thomas Wadhouse'un 1780'lerde 50'li yaşlarda öldüğünü gösteriyor. Wadhouse'un yaşamına dair kısıtlı bilgiler yer alıyor. Bunula beraber Guinnes Rekolar Kitabı tarafından da tescillenmiş durumda.

        5

        Ancak Guinnes Rekorlar Kitabı'na göre yaşayan en uzun burunlu insan unvanı farklı bir kişiye ait. Guinness'e göre yaşayan en uzun burunlu insan Artvinli Mehmet Özyürek.

        6

        YAŞAYAN EN UZUN BURUNLU İNSAN TÜRK

        Özyürek yaşamını Artvin'de sürdürmeye devam ediyor ve sahip olduğu unvandan oldukça memnun. Özyürek'in burnu 8,8 santimetre olarak kayıtlara geçmiş ve Wadhouse'un burnundan tam 10 santimetre daha kısa.

        Kaynak: AA, Ripley's Believe İt Or Not Museums

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ