Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kaçması imkansız olan hapishane Alcatraz! Hiçbir mahkum başarılı olamadı!
        1

        KİMSE KAÇMAYI BAŞARAMADI

        Dünyanın en korunaklı hapishanelerinden birisi olan Alcatraz'dan kaçmayı başarmış bir mahkum yok. Denenen kaçışlardan birisinde dört mahkum neredeyse başarılı oluyordu.

        Dört adam hapishane berberinden yürüttükleri saç ve kağıtlardan sahte kafalar tasarladı. Bu sahte kafaları gece yataklarına bıraktılar ve tuzdan aşınmış olan duvarı, aylarca bir kaşıkla delerek kazdılar.

        2

        Bu süreçte topladıkları yağmur montlarını birbirine dikerek bir bot hazırladılar ve okyanusa çıkmayı hedeflediler. Mahkumlardan geride kalan birisi yakalandı ancak 3'ü günümüzde hala kayıp. Kıyıda birisinin cüzdanı bulunduğu için su ve okyanus akıntısında boğuldukları düşünülüyor. Ancak yine de ABD'nin aranıyor listesinde yer aldılar.

        3

        36 KİŞİ KAÇMAYI DENEDİ

        Hapishaneden 36 kişi kaçmayı denemiş, 23 yakalanmış, 6'sı vuruldu, 2'si ise boğuldu ve 5 tanesi kayıp olarak kayıtlara geçti. Tutukluluk sürecinde birçok mahkum delirmiş ve bazıları intihar etmiştir.

        4

        HÜCRELER DOLAP KADARDI

        Alcatraz'ın hücreleri neredeyse bir dolap kadardı. Suçlular kollarını iki yana açtığında her iki duvara da değebiliyordu. Tuvalet, banyo ve yatak içerisinde yer alıyordu.

        5

        İSMİNİ BİR KUŞTAN ALIYOR

        Ünlü hapishane ise ismini bir kuştan alıyor. Ada hapishane olmadan önce kahverengi pelikan kuşlara ev sahipliği yapıyordu. İspanyol Teğmen Juan Manuel de Ayala 1775'te ilk kez adaya geldiğinde "Pelikan Adası" anlamına gelen "La Isla de los Alcastraces" adını verdi. Daha sonra adı Alcatraz olarak kısaltıldı.

        6

        YÜZEREK KARAYA ULAŞMAK MÜMKÜNDÜ

        Alcatraz hapishanesinden kıyıya yüzmek mümkündü. 1962 yılında mahkum John Paul Scott, hapishaneye ait bir mutfak penceresinin demirlerini bükerek dışarı çıkmayı başardı. Denize atlayarak karaya çıkmıyı hedefleyen Scott, Golden Gate köprüsünün eteğine ulaştığında oldukça zor bir durumdaydı.

        7

        Scott karaya ulaşmıştı ancak polisler onu bulduğunda soğuk okyanus suyunun etkisi ile hipodermik şokta ve bilinçsiz bir haldeydi.

        Kaynak: History.com

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ