Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Futbol takımları sahaya önce neden çocuklarla çıkar? Futbolcular maçlarda sahaya neden çocuklarla çıkar? - Futbol Haberleri
        1

        Futbolcuların seremoniye yani mücadeleye çıkmadan önce açılış için sahaya gelip, ulusal marşı söyleme süreci FIFA'nın UNICEF ile olan anlaşmasıyla alakalıdır. Bu geleneğin kökenleri ise 1990'ların ortalarına dayanır. İlk kez Kasım 1996'da Liverpool ve Everton maçı öncesinde iki takım kaptanıyla birlikte iki küçük çocuk fotoğraf çektirmiştir.

        2

        2002 YILINDAN BERİ DEVAM EDİYOR

        Fransa ile İtalya arasında oynanan UEFA Euro 2000 Finalinde ilk beşe giren her takım oyuncusu yanında çocuk ile sahaya çıkmaya başladı. Bu gelenek 2002 Dünya Kupası'nda FIFA ve UNICEF'in "Say Yes To Children" kapmanyasının bir parçası haline geldi ve daha fazla ilgi kazanmaya başladı.

        3

        ÇOCUK HAKLARINA DİKKAT ÇEKMEK İSTENİYOR

        FIFA ve Birleşmiş Milletler Yardım Fonu (UNICEF) çocuk haklarına dikkat çekmek için bu uygulamayı hayata geçirmiştir. Ayrıca bu sayede ihtiyaç sahibi olan çocuklara önemli yardımlar toplanıyor.

        4

        UNICEF'in yaptığı basın açıklaması "Tüm çocukların sağlıklı yaşam ve kaliteli ilköğretim hakkını geliştirmeyi, korumayı amaçlar" demiştir. Çocukların seçilmesi ise kulüp ve müsabakaya göre farklılık gösteriyor.

        Kaynak: Mentalfloss

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ