Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Piyasaya çıkmayan ilginç icatlar! Yüzen araba bile vardı!
        1

        YAYA YAKALAYICI

        Trafik kazalarının önüne geçebilmek için 1939 yılında Sheffield tarafından yaya tutucu ya da yaya yakalayıcı adı verilen bir icat geliştirildi. Şöfor yayayı gördükten sonra güvenlik kelepçesini açarak yayanın yaralanmasını engelleyebiliyordu.

        Ancak yaya yakalayıcı sanıldığı kadar kusursuz değildi. Araba çok hızlı gittiği zaman veya sürücü kolu hızlı çekmezse işe yaramıyordu. İlerleyen zamanlarda yaya yakalayıcı raflara kaldırıldı.

        2

        AİLE BİSİKLETİ

        Charles Steinlauf tarafından icat edilen Goofybike olarak bilinen aile bisikleti, 1939'da Chicago Illinois'de sürüş denemesi yaptı. Bisiklete dört kişi ve bir dikiş makinesi taşıyan garip icat, pek rağbet görmedi.

        3

        DYNASPHERE

        Tek tekerli araç projesi olan Dynasphere, John Archibald Purves tarafından tasarlandı. 1930'da patenti alınan tek tekerli aracın elektirkli ve benzinli olarak 2 tipi üretildi.

        4

        3 viteli olan araç test sürüşlerinde 48 km kadar ulaşmış. Dynasphere'ın başarısız olmasının en önemli nedeni ise araç hareket ederken aracı durdurmanın veya yönlendirmenin çok zor olmasıydı.

        5

        THE AMPHİCAR

        Amphicar Model 770, 1961'de New York Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı ve Batı Almanya'da üretidi. 1961'den, 1968'e kadar pazarlanan amfibi aracın üretimi 1965'te durduruldu.

        6

        Hem suda hem karada gidebilen amfibi aracın suda gitmesi için arka koltuğunun çıkarılması gerekiyordu.

        Kaynak: British Pathe

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ