Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye Andorra MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ! Milli Takım'a galibiyeti Ozan Tufan getirdi! - Futbol Haberleri

        Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Andorra'yı Beşiktaş Park'ta oynanan maçta mağlup etti. Şenol Güneş'in öğrencileri mücadelede rakiplerine oyun olarak büyük üstünlük kursa da girilen gol pozisyonlarını değerlendirmekte zorlandılar. Ay-yıldızlılara 3 puanı getiren golü 89. dakikada Ozan Tufan kaydetti!

        Milli Takımımız bu galibiyetle 5. maçlar sonunda puanını 12'ye yükseltirken averajımız da 8 oldu. GrubumuzdakiFransa ise Arnavutluk'u 4 golle mağlup etti ve 12 puanla averaj farkıyla liderliğe oturdu. Bugün Moldova'yı 3-0 yenen İzlanda 12 puanla 5. maçları 3. sırada tamamladı.

        Milli Takımımız maça hızlı başladı ve henüz ilk iki dakikada üst üste fırsatlar yakaladı: İrfan Can'ın pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Tosun kale ağzına çevirdi fakat kimse dokunamadı. Sol tarafa açılan topu Umut Meraş içeri doğru bir kez daha ortaladı. Yusuf Yazıcı'nın yaptığı kafa vuruşunda kaleci topu kornere çelmeyi başardı.

        REKLAM

        Mücadelede 22. dakika oynanırken ay-yıldızlılar gole çok yaklaştı: Sol tarafta topla buluşan Güven Yalçın ceza sahasının uzak tarafına ortaladı. Savunma arkasına sarkan Zeki Çelik tek vuruşla topu uzak köşeye göndermek istedi ancak top direğin dibinden dışarı gitti.

        Yusuf Yazıcı, 23. dakikada hava topu mücadelesinde iki rakibin arasında kaldı ve kaşı açıldı. Milli futbolcu saha kenarında tedavi gördükten sonra oyuna döndü.

        Ay-yıldızlılar 30. dakikada Hakan ile rakip kaleyi yokladı: Güven'in pasıyla ceza yayının hemen gerisinde topu alan Hakan kaleye yerden sert bir şut gönderdi fakat kaleci iki hamlede de olsa topu kontrol etmeyi başardı.

        DİREĞE TAKILDIK!

        A Milli Takımımız 38. dakikada net bir fırsattan daha yararlanamadı: Rakip ceza sahası etrafına yerleşen ay yıldızlılarda Emre'nin pasında topla buluşan Zeki kale sahasına çok sert bir top gönderdi. Cenk Tosun'un önde direkte dokunduğu top direğe çarptı ve dışarı çıktı.

        Bu pozisyondan saniyeler sonra Yusuf Yazıcı'nın şutunda kaleciden seken topu İrfan Can kontrol etmeyi başardı. Genç yıldız ceza sahasının sağ çaprazından kaleye vurdu fakat savunmaya çarpan top kornere gitti.

        REKLAM

        Mücadelenin ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

        Şenol Güneş ikinci yarı öncesinde Kenan Karaman'ı oyuna alırken Güven Yalçın'ı oyundan çıkardı. Milliler ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu ve Cenk Tosun 46. dakikada ceza sahasının hemen dışında yerde kaldı ve millilerimiz tehlikeli bölgede serbest vuruş kazandı. Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı gitti.

        ÇİZGİDEN ÇIKARDILAR!

        Ay-yıldızlılar 50. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı: Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Andorra savunması ofsayt taktiği uyguladı. Ceza sahasında topla buluşan Çağlar kaleciyle karşı karşıya kaldı ve hakem ofsayt bayrağını kaldırmadı. Çağlar'ın müsait durumda yaptığı aşırtma vuruşta kaptan Lima topu çizgiden çıkardı.

        Millilerimiz rakip kaleye adeta abluka kurarken 51. dakikada Zeki'nin son çizgiye inip yaptığı ortada Cenk Tosun istediği kafa vuruşunu yapamadı.

        REKLAM

        Dakikalar 61'i gösterdiğinde sol tarafta rakibinden çok şık sıyrılan İrfan Can ortasını yaptı. Kale sahasında yükselen Cenk'in vuruşu yandan dışarı gitti.

        BU KEZ OZAN DENEDİ!

        61. dakikada Umut Meraş'ın yerine oyuna giren Ozan Tufan, 64. dakikada gol aradı: Hakan Çalhanoğlu'nun sağ kanattan yaptığı ortada Ozan yatarak şık bir vuruş yaptı ancak Andorra savunması topun kaleye gitmesine izin vermedi.

        Millilerimiz maçın büyük bölümünde rakip ceza sahası çevresine oyunu yığdı ancak kalabalık Andorra savunmasını aşmayı başaramadı.

        CENK YİNE YARARLANAMADI!

        69. dakika oynanırken sol kanattan topu taşıyan Kenan Karaman ceza sahasına ortaladı. Topu kontrol eden Cenk bir kez daha vuruş yapma fırsatı bulamadı.

        KALECİ KURTARDI!

        Dakikalar 75'i gösterdiğinde bir pozisyondan daha yararlanamadık: Emre'nin ceza sahasına gönderdiği uzun pasta Kenan Karaman topu kontrol etti ve önünü boşalttı ancak dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Gomes başarılı oldu.

        VE GOOOOL!

        Aradığımız gol 89. dakikada geldi! Yusuf Yazıcı'nın kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Ozan Tufan kafayı vurdu ve milli takımımızı öne geçirdi.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve ay-yıldızlılar sahadan 1-0'lık skorla 3 puanla ayrılmayı başardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ