Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İtalya, Türkiye'deki depremin ardından olası tsunami alarmını kaldırdı

        Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde, hemen ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Türkiye'nin en az 10 ilinde hissedildi. Türkiye'de yaşanan depremin ardından İtalya da tsunami alarmı verdi. Yetkililer, ilk açıklamanın ardından tsunami uyarı seviyesini azalttığını duyurdu, bir süre sonra ise tsunami alarmının tamamen kaldırıldığını açıkladı.

         Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem
        Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem Haberi Görüntüle

        Sivil Savunma Dairesi, Ingv Tsunami Alarm Merkezi (CAT) tarafından işlenen verilere dayanarak, merkez üssü Türkiye ile Suriye arasında saat 02.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından İtalya kıyılarına ulaşan olası tsunami dalgaları için alarm verdi.

        Yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

        REKLAM

        Kıyı bölgelerinden uzaklaşmanız, yakınlardaki daha yüksek alanlara gitmeniz ve yerel makamların talimatlarına uymanız tavsiye edilir.

        Tsunami, büyük bir su kütlesinin hızlı hareketiyle bir dizi deniz dalgası oluşturur. Uyarı, özellikle deniz seviyesinden çok yüksek olmayan ve hatta daha düşük olan bölgelerde kıyıya yakın yerlerdeki insanlar için gerçek bir tehlike belirtir. Sadece 0,5 metre yüksekliğindeki bir dalga bile tehlikeli sellere ve çok güçlü akıntılara neden olabilir."

        *Haberin görseli Unsplash tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Merve Elmacı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ