Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Will Smith tokat skandalı sonrası ilk kez kırmızı halıda - Magazin haberleri
        1

        Oscar olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 94. Akademi Ödülleri'nde, oyuncu Will Smith (54) ve komedyen Chris Rock (57) arasında geçen tokat olayı töreni gölgede bırakmıştı.

        BBC Türkçe'nin aktardığına göre; sosyal medyadan bir video yayınlayan Smith, uzun süren sessizliğinin nedenini açıklamıştı. Ünlü oyuncu, düşünmeye ve yaşananları sindirmeye ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

        2

        "HATIRLAMIYORUM"

        Will Smith, aynı zamanda tokadın ardından törende yaşananları ve yaptığı konuşmayı çok net hatırlamadığını ve hafızasının bulanık olduğunu söylemişti.

        Bu davranışının o gün ödül alan ya da aday olan sanatçıların da önüne geçtiğini belirten Smith, törende aday olan herkesten de özür dilemişti.

        "EŞİMİN NE YAPACAĞIMDAN HABERİ YOKTU"

        Jada Pinkett Smith'ten de özür dileyen Smith, eşinin ne yapacağından haberi olmadığını aktarmıştı.

        3

        TOKAT SKANDALI SONRASI İLK KEZ KIRMIZI HALIDA

        Tüm bu yaşananların ardından Will Smith, ilk kez yeni filmi 'Emancipation' için kırmızı halıya çıktı.

        4

        Filmin Los Angeles’ta yapılan prömiyerinde görüntülenen ünlü oyuncuya eşi Jada ve çocukları Trey, Jaden ve Willow da eşlik etti.

        5

        "FİLME EMEK VERENLER BENİM YÜZÜMDEN CEZALANDIRILMAMALI "

        Ünlü oyuncu, geçtiğimiz günlerde de başrolünde yer aldığı 'Emancipation' filmi hakkında konuşmak için Trevor Noah'nın programına konuk olmuştu.

        Antoine Fuqua'nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin, Oscar yarışında güçlü bir aday olduğu konuşulurken Smith’in tokat hadisesi yeniden gündeme gelmişti. Oyuncu, insanların filmi izleyip izlememe konusunda kararsız kalmasını anlayışla karşıladığını ama filme emek veren çalışanların kendisi yüzünden cezalandırılmamasını umduğunu söylemişti.

        6

        "KONTROLÜ KAYBETTİM"

        O geceyle ilgili konuşan Smith, "Tahmin edebileceğin gibi korkunçtu. Tüm kontrolümü kaybettim. O gece bir şeyler yaşıyordum. Bu tabii ki davranışımı haklı çıkarmıyor. Aklımda birçok şey vardı. Attığım tokat, babasının annesini dövmesini izleyen küçük bir çocuk gibiydi. Böyle biri olmak istemem" ifadelerini kullanmıştı.

        7

        "İÇİMDE TUTTUĞUM ÖFKE ORTAYA ÇIKMIŞTI"

        Aynı gece King Richard filmindeki rolüyle Oscar’da 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kazanan Will Smith, tokatın ardından nasıl hissettiğini "Tamamen bitmiştim. Uzun zamandır içimde tuttuğum öfke birden ortaya çıkmıştı. 9 yaşındaki yeğenim o gece eve geldiğimde ‘O adama neden vurdun?’ diye sordu. 'Ah bunu neden söyledin şimdi?' dedim kendime" diyerek açıklamıştı.

        Smith "Eğer bu olaydan ne öğrendiğimi soracak olursan, birbirimize karşı hep nazik olmamız gerektiğini söylerdim" ifadelerini kullanmıştı.

        8

        NELER OLMUŞTU?

        Will Smith, Oscar ödül töreninde, eşi Jada Pinkett Smith hakkında Rock'ın sahnede şaka yapması üzerine komedyene tokat atmıştı.

        Rock, Jada Pinkett Smith'in saçkıran hastalığı nedeniyle saçlarını kazıtmasıyla ilgili bir ifade kullanmıştı. Bunun üzerine Smith, sahneye doğru yürümüş ve Rock'a tokat atmıştı.

        "EŞİMİN ADINI LANET AĞZINA ALMA!"

        Başta parodi sanılan olayın ardından Smith'in, "Eşimin adını lanet ağzına alma!" diye bağırmasıyla ortam gerilmişti.

        9

        Daha sonra Smith'in 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazandığı açıklanmıştı. Smith, ödülünü alırken yaptığı konuşmada gözyaşları içinde olaydan dolayı özür dilemişti.

        10

        10 YIL BOYUNCA ETKİNLİKLERE KATILMASI YASAK

        Akademi, Smith’in 10 yıl boyunca etkinliklerine katılmasını yasaklamıştı.

        Fotoğraflar: AP, Splash News

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ