Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kilo vermenizi sağlayan egzersizler!

        Yaza güzel bir vücutla girebilmek için beslenme düzeninde yapılan değişiklikler ne kadar önemliyse egzersiz de o kadar gereklidir. Unutulmamalıdır ki, sadece diyetle kilo veren kişiler, yüzde 95 olasılıkla verdikleri kilonun daha fazlasını geri alıyor.

        TAKINTI YAPMAYIN!

        Sağlıklı olmak isteyen kişiler, fazla kilolarını takıntı haline getirmemeleri, bunun yerine bol bol egzersiz yapmaya çalışmalıdır. Kilolu ama düzenli egzersiz yapan biri, kilosu olmayan ve egzersiz yapmayan kişiye göre çok daha sağlıklıdır. Bu nedenle ince bir vücuda sahip olmak her zaman sağlıklı olmak anlamına gelmeyebilir. Buna karşın kilo kontrolü için düzenli spor yapmak isteyen aşırı kilolu kişilerin ağırlıklarını taşıyan diz, kalça ve ayak bileklerine aşırı stres bindiren egzersizlerden de kaçınmaları gerekir. Kilosunu korumak isteyen ya da çok kilolu kişilere genelde düşük tempolu, uzun süreli egzersizler önerilse de, kontrol altında yapılmak kaydı ile dönem dönem ciddi yüklenmelerin olduğu egzersizler de önerilebilir. Ayrıca bu kişilerin, egzersizi hayatlarının bir parçası haline getirmeleri de çok önemlidir.

        Yaza ideal bir vücutla girmeniz için önerilen egzersizler

        Kardiyovasküler egzersizler: Kardiyovasküler egzersizlerde, kalp, akciğer, damar adaptasyonun olabildiğince yüksek tutulması amaçlanır. Düzenli olarak yapıldığında kilo vermeye ya da kilonun korunmasına da katkıda bulunur.

        Kardiyovasküler egzersizlere örnek olarak; haftanın en az 5 günü 30’ar dakika olmak üzere saatte 5-7 km hızla yürümek , basketbol veya masa tenisi oynamak, saatte 18 km'den az hızla bisiklet sürmek, haftanın 3 günü 20’şer dakika futbol, voleybol maçı yapmak, tenis oynamak, saatte 7 km'nin üzerinde yürümek, koşu yapmak, saatte 18 km'den hızlı bisiklete binmek verilebilir.

        Bu egzersizlerin tek seferde 30 dakika yapılması zorunlu değildir, en az 10’ar dakikalık aralıklarla da yapılabilir.

        Kuvvet egzersizleri: Kuvvet egzersizlerinde amaç, azalmaya başlayan kas kuvvetini olabildiğince korumak ve normal düzeylere çıkarmaktır. Bu amaçla, en az haftanın 2 günü 8–10 farklı egzersiz, 8-12 kez tekrarla yapılabilir. Örnek olarak şınav, mekik, oturulan yerde kalkma tarzı egzersizler ya da ağırlıklarla kuvvet egzersizi yapmak verilebilir.

        Esneklik egzersizleri: Bu tip egzersizlerde amaç zamanla azalan kas-tendon esnekliğini geliştirmektir. En az haftanın 2 günü, büyük kasları içine alan germe egzersizi yapılabilir.

        Kaynak: Acıbademhayat

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ