Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ödül avcısı Emma Stone’un zarafet sırları
        1

        HTGAZETE PAZAR/SEMA EREREN

        Gerçek adı Emily Jean Stone. 28 yıl önce New York’da dünyaya geldi. Bugüne kadar sayısız projede kimi zaman sarı, kimi zaman kızıl, kimi zamansa siyah saçlarıyla dikkatleri üzerinde toplamayı başardı ama La La Land’deki rolü kariyerinin dönüm noktası oldu.

        2

        Oyuncu olmak isteyen bir kadını canlandırdığı rolle ABD’de Film Oyuncuları Birliği’nin her yıl dağıttığı SAG Ödülleri’nde, 74. Altın Küre Ödülleri’nde, İngiltere’nin Oscar’ı olarak bilinen British Academy Film Ödülleri’nde (BAFTA) ödüle doydu. Şimdi güzel yıldızın Oscar almasına da kesin gözüyle bakılıyor...

        3

        Peki bu alımlı kadın ne yiyor, ne içiyor, nasıl spor yapıyor? Aslında takıntılı şekilde diyet yapmaktan nefret ediyor, “Bu diyetler hayatının geri kalanında 2 saat spor yap, avuç içi büyüklüğünde tavuk ve biraz fasulye yemekten ibaret” diyor. Egzersiz yapmaya da bir çoğunuz gibi o da bayılmıyor ama biri onu zorladığında kendini muhteşem hissediyor.

        4

        Emma Stone, yeni filmi için Jennifer Aniston ve Irina Shayk gibi dünyanın en fit kadınlarını çalıştıran, ünlülerin fitness danışmanı Jason Walsh ile çalıştı.

        5

        ABD’li yıldızın filmdeki uzun saatler süren dans sahneleri için önce vücut dayanıklılığını ve esnekliğini artırıcı antrenmanlara ağırlık verildi, tüm kas gruplarını aynı anda çalıştıracak hareketlere öncelik verildi. En çok da insan doğasına uygun antrenmanlara ağırlık verildi ki bunlar tırmanma, emekleme, squat ve deadlift (ağırlık antrenmanı) idi.

        6

        BAŞKA NELER YAPTI?

        ■ Kahvaltısız güne başlamadı. Sevdiği kahvaltılar arasında az yağlı süt, taze meyveli, bal ve kuruyemişli gevrek var.

        7

        ■ New York’un Chelsea bölgesinde tırmanış turlarınına düzenli olarak katıldı.

        8

        ■ Kendini suçlu hissetmedi. Stone, kimi zaman fast food da tüketti ama sıklığı ve miktarını abartmamak şartıyla! Stone, “Hepimiz insanız, sadece 1 kez yaşıyoruz ve hayat çok güzel. Yani lanet olası cupcake’i de yiyin” diyor.

        9

        ■ Kaçamak yaparsa mutlaka ekstra spor yaptı.

        10

        ■ Bol bol ızgara somon ve hindi, muzlu smoothie, ton balıklı salata tüketti.

        11

        ■ Vücut direnci ve kondisyonunu sağlamak için düzenli olarak pilates yaptı ve yüzdü. ■ Zaman zaman vücudunuzu şaşırtmak için yeni egzersizler denedi.

        12

        ■ Sporu abartmadı. Özellikle koşu vücudu strese sokabildiğinden Walsh, Stone’un özellikle güç antremanları yaptığı günlerde koşmasına izin vermedi.

        13

        ■ Yoga, meditasyon ve hızlı tempoda yürüyüş yaptı.

        14

        GÜZELLİĞİNİ ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI VE KARBONATA BORÇLU

        ■ Emma Stone, seksiliğinin sırrını soranlara “Seksi hissetmek mutluluk seviyenizle alakalı” diyor.

        15

        ■ Alerjisi olduğundan cildine daha çok yağlarla bakım yapıyor. Hindistan cevizi yağı, argan yağı, zeytinyağı en sık tercih ettikleri...

        16

        ■ Maskara ve kaş fırçası makyajda vazgeçilmezleri arasında. Günlük hayatta iddialı rujları kullanmayı sevmiyor. Ruj yeme alışkanlığından dolayı özel bir geceye katılmayacaksa çok sık ruj sürmekten kaçındığını söylüyor.

        17

        ■ Teninin beyazlığından da anlaşılacağı gibi güneş kremi olmadan dışarı çıkmıyor.

        18

        ■ Cildi kuru olduğu için pudradan uzak duruyor, nemlendiricisi olmadan adım atmıyor.

        19

        ■ Saçları ve tırnakları güçsüz olduğundan bu konuda da yağlardan faydalanıyor. Özellikle de üzüm çekirdeği yağı saçı ve tırnakları için olmazsa olmazı.

        20

        ■ Stone, yüzündeki ölü derilerden karbonatla arınıyor. Cildindeki parlaklığın karbonatın soyucu özelliğinin mucizesi olduğunu söylüyor. Bu arada güzel yıldızın cildine ışıltı katmak için günde 7 bardak limonata içtiğini söyleyenler de var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ