Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Instagram hayatını kurtardı
        1

        Instagram fenomeni Sjana Elise Earp, gençliğinden beri depresyonla mücadele ediyor.

        2

        Sosyal medyanın kendisini uçurumdan çıkardığını söylüyor. İnsanların Instagram hakkındaki olumsuz düşüncelerini önlemeye çalışıyor.

        3

        22 yaşındaki fenomenin Instagram'da 1.3 milyon takipçisi var.

        4

        Seyahat blog yazarlığı ve fotoğraf muhabirliği tutkusunu sosyal medyayla paylaşmanın akıl hastalığına iyi geldiğini söylüyor.

        5

        Sjana bir röportajında insanların sosyal medya hakkındaki düşüncelerinin doğru olmadığından bahsetti.

        6

        Durumunu şu sözlerle ifade ediyor: "15 - 16 yaşlarımda depresyon bana çok acı çektirdi. Birkaç kez intihar girişiminde bulundum. Sosyal medya bu durumdan kurtulmama yardımcı oldu. Önemli olan sosyal medyayı nasıl kullandığınızdır."

        7

        Depresyonun derinliklerindeyken Tumblr kullanan Elise Earp yeniden blog yazarak hastalıklı düşüncelerle insanları olumsuz etkilediğini söyledi.

        8

        Sosyal medyayı daha olumlu bir şekilde kullandığında, insanlarla iletişim halinde olduğunda ise kendini daha az yalnız hissettiğini belirtti.

        9

        Sjana'nın takipçileri onu yaşam tarzı blog yazarı olarak tanıyor. Sjana, artık olumlu mesajlar yayınlıyor ve bütün dünyayı dolaşarak mutlu bir hayat sürüyor.

        10

        Blog yazarı depresyonu büyük gölge olarak ifade ediyor. İnsanı huysuz, hırçın ve uyuşuk yaptığını söylüyor.

        11

        Hastanede aylarca süren tedavisinin ardından sadece hayatta kalmayı değil, aynı zamanda yaşamak istediğini de belirtiyor. "Tekrardan mutlu olmak istiyorum."

        12

        Sjana şimdi ise takipçilerine ışık tutmaya çalışıyor. İnsanların gülümsemelerini içeren e-postalar almaktan çok hoşlandığını anlatıyor.