Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ‘Karagümrük yangını’ndan değil Deniz Feneri’nden gözaltında!

        İstanbul’da, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce gözaltına alınan Uğur Arslan ve aralarında Kanal 7 yöneticilerinin de bulunduğu kişiler, emniyetteki işlemlerinin ardından Atatürk Havalimanı’na getirildi.

        Gökhan ARTAN/AHT

        Sivil polisler eşliğinde saat 15.00’te Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli uçağıyla Ankara’ya hareket eden Arslan, basın mensuplarının “Neden gözaltına alındınız?” sorusunu, “Bu konuda daha önceden ifade vermiştim, tekrar çağırdılar. O yüzden Ankara’ya ifade vermeye gidiyoruz” dedi. Arslan, “Evinizde herhangi bir arama oldu mu?” sorusuna da “Hayır, öyle bir şey olmadı” diye yanıt verdi. Bu arada, Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde bekleyen bazı yolcular, Arslan ile fotoğraf çektirdi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Deniz Feneri e.V.” soruşturması kapsamında dün sabah yeni bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, Kanal 7’deki “Deniz Feneri” programının eski yapımcısı ve sunucularından Uğur Arslan’ın da aralarında bulunduğu beş kişi gözaltına alındı. Arslan’ın yanı sıra, Kanal 7 çalışanları Harun Kapıyoldaş, Muzaffer Şafak, Ayşenur Sezgin İstanbul’da gözaltına alınarak uçakla, Mustafa Bölükbaşı ise Aksaray’da gözaltına alınarak karayolu ile Ankara’ya getirildi.

        PARALARI GETİREN KİŞİ İDDİASI

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanlardan Ayşenur Sezgün, dün 1.5 saat ifade verirken, diğer 4 kişi ise, soruşturmayı yürüten savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz tarafından sorgulanacak. “Suç örgütüne üye olmak” “evrakta sahtecilik” ve “dolandırıcılık” ile suçlandıkları öğrenilen şüphelilerden Harun Kapıyoldaş’ın, Almanya’daki Deniz Feneri e.V Derneği’nden aktarılan paraları Türkiye’ye getiren kişi olduğu belirtiliyor. Almanya’daki davada hüküm giyen dernek yöneticisi Mehmet Gürhan’ın, kendisiyle “ticari ilişkileri” olduğunu itiraf ettiği Kapıyoldaş’ın para akışında “kilit” rol oynadığı iddia ediliyor.

        ‘KARAGÜMRÜK YANIYOR POLİS BENDEN BİLİYOR’

        Uğur Arslan, “Karagümrük Yanıyor” isimli bir dizide de oynamıştı. Arslan, diziyle aynı ismi taşıyan ve bir dönem oldukça popüler olan bir şarkıyı da seslendirmişti. Şarkının bir bölümü şöyle: Karagümrük yanıyor, polis beni arıyor. Karagümrük yanıyor, herkes benden biliyor. Ben suçsuzum diyorum, kimse beni duymuyor Bunu bir tek sevdiğim, bir de Allah biliyor.”

        İZDİVAÇ PROGRAMI SUNUYOR

        Halen bir ulusal kanalda “Su gibi” isimli izdivaç programı sunan Uğur Aslan, Songül Karlı’nın şarkıları ve kendi şiirleriyle evlenmek isteyenlere el uzatıyor, yuva kurmalarına yardımcı oluyor.

        Zahid Akman, ilk dalgada tutuklanmıştı

        “Deniz Feneri Soruşturması” kapsamında yapılan operasyonların ilk dalgasında, eski RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ile Mustafa Çelik ve İsmail Karahan, ikinci dalgada ise Ali Solak cezaevine konulmuşti. Akman ve Karaman’ın tahliye istemiyle yaptıkları başvurular dün reddedildi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ