Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yeni yılda kaç öğretmen ataması yapılacak? - van, eğitim, öğretmen, atama, hedef, Milli Eğitim Bakanı, Ömer Dinçer, öğretmen atamaları

        Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Van merkez ve Erciş'te gelecek haftadan itibaren peyderpey eğitime başlanacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, önümüzdeki haftadan itibaren Van merkez ile Erciş'te sağlam okullarla tamiratı biten okullarda peyderpey eğitime başlanacağını bildirdi.

        Bakan Dinçer, 2011 yılında bakanlığının yaptığı çalışmalara ve 2012 yılında eğitim alanında yapılacak projelere ilişkin soruları yanıtladı.

        Dinçer, depremin ardından yapılan çalışmaları anlatarak, "Önümüzdeki haftadan itibaren de hasarsız ve sağlam diye gördüğümüz okullarımızda peyderpey çocuklarımız eğitime başlayacak. Çok büyük bir gecikme olmadan, deprem sonrasında çok yoğun çabayla biz günlük hayatın normalleşmesi konusunda eğitimi de bir yöntem olarak kullanmış olacağız" dedi. Dinçer, bu öğrenciler için telafi eğitimi düşündüklerini kaydetti.

        "2012 yılında kaç öğretmen atanacağı hakkında bilgim yok"

        Dinçer, 2012 yılında kaç öğretmen atanacağına ilişkin, "Bu konuda bilgim yok. Ben elimden gelen çabayı ortaya koyacağım. Geçtiğimiz yılda da öğretmenlerin mağdur olduğunu düşünüyoruz. Onu da telafi edebilir miyiz diye yoğun çaba sarf edeceğim. Ama elimizden ne geliyorsa, hükümet bu konuda bizim için neyi uygun görüyorsa onu yapmak için elimizde imkan olacak" diye konuştu.

        Bakanlıkta ilk kez öğretmen ihtiyacı planlamasıyla ilgili bir birim kuracaklarını bildiren Dinçer, "Ben öğretmenlerin hem KPSS hem de alan sınavlarından sonra atanmaları konusunda birtakım düzenleyici tedbirler almak istiyorum. Bu altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla ancak mümkün olabilecek bir uygulama" dedi.

        Tablet bilgisayar ihalesi bitmek üzere

        Tablet bilgisayar ihalesinin bugünlerde bitmek üzere olduğunu belirten Dinçer, "Yakında da biz çocuklarımıza ve öğretmenlerimize yönelik bu süreci tamamlamış olacağız ve şubat ayına kadar da dağıtmış olacağız'' dedi.

        Dinçer, okullara kurulacak "akıllı tahta" ihalesinin de bitmek üzere olduğunu belirterek, Şubat ayına kadar da tahtaların pilot okullara kurulacağını bildirdi.

        Dinçer, Fransa parlamentosunda kabul edilen "Ermeni teklifi" ile ilgili geçen hafta Türkiye'deki Fransız okullarının yöneticileriyle, mütevelli heyet başkanlarıyla ve Galatasaray Üniversitesi ve Galatasaray Lisesi yöneticileriyle bir araya geldiklerini ifade ederek, bu okullara ön yargılı tavrın doğru olmadığını vurguladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ