Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Trafikte beyaz kabus!

        İstanbul'da yoğun kar yağışının akşam saatlerinde soğuk hava ile birleşmesiyle kayganlaşan yollarda birçok sürücü zor anlar yaşadı.

        Alınan bilgiye göre, Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye'de bir çok araç buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Tuzlama ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen sokak aralarında sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

        Maltepe Piri Reis Caddesi'nde tuzlama çalışması yapılmayınca trafikte yoğunluk yaşandı. Buzla kaplanan yolda zincirsiz ilerlemeye çalışan araç sürücüleri zor anlar yaşarken, araçlar buzla kaplı yolda ilerlemekte güçlük çekti. Araçların çoğunda zincir takılı olmaması ve araçların patinaj yapması üzerine yaya haldeki vatandaşlar, araçların bagaj bölümlerine oturarak patinaj yapan araç sürücülerine yardım etmeye çalıştı.

        Öte yandan, Maltepe polis ekiplerine ait polis otosundan yapılan ''Lütfen zincirsiz yola çıkmayalım, ya da kar lastiği alalım'' şeklindeki anonstan kısa bir süre sonra zincir takılı olmayan ve yokuş yukarı yolu çıkmakta zorlanan başka bir polis aracını vatandaşlar iterek ve üzerine çıkarak buzlu yolda ilerlemesini sağladı.

        Öte yandan Küçükçekmece Halkalı Gümrük Yolu, İstasyon Caddesi, Bayramtepe güzergahlarında kar yağışı sebebiyle buzlanmalar oluştu. Yolların yokuş kısımlarında araçlar mahsur kaldı. Bu sırada arkada kalan araçların içindeki yolcular, araçlarından inerek, öndeki araçların ilerlemesine yardım etti.

        İkitelli TEM Otoyolu'nda da yoğun kar sebebiyle trafikte aksamalar meydana geldi. Bazı sürücüler Mahmutbey gişelerini geçmeden geri döndü. Yoğunluğu gören sürücülerin ters istikametten ilerlemeye çalışması sonucu, trafikte sık sık aksamalar oluştu.

        TEM'DE ZİNCİRLEME KAZA!

        TEM otoyolu Edirne istikametinde Arnavutköy-Hadımköy kavşağı mevkiinde, kar yağışı ve buzlanma sebebiyle meydana gelen trafik kazasında 1'i otobüs 6 araç birbirine girdi. Araçlardan birisinin şarampole yuvarlandığı kazada, 4 kişinin yaralandığı öğrenildi.

        İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı trafik kazalarına sebep oluyor. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yolların buzlanmaması için verdiği mücadele yeterli olmadı. Tipi şeklinde devam eden kar yağışı, TEM otoyolunda zincirleme trafik kazasına sebep oldu. TEM Otoyolu Edirne istikametinde seyreden 1'i otobüs, 6 araç Arnavutköy-Hadımköy kavşağında birbirine girdi. Bir otomobilin şarampole yuvarlandığı kazada 4 kişinin yaralandığı öğrenildi. Durumları ağır olmayan yaralıların tedavi edilmek üzere hastaneye götürüldüğü belirtildi.

        TIR, BÜYÜKÇEKMECE GÖLÜNE UÇTU

        TEM Otoyolu Karasu viyadüğünde kar yağışı nedeniyle kontrolden çıkan TIR, Büyükçekmece Gölü'ne uçtu.

        Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu Karasu viyadüğünde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan TIR, Büyükçekmece Gölü'ne uçtu.

        Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, TIR sürücünün kurtarılması için çalışma başlattı. Botla göle açılan itfaiye erleri, uzun süren çalışmaların ardından TIR sürücüsünü kurtardı. Yaralı olarak kurtarılan sürücü hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Küçükçekmece istikameti uzun süre trafiğe kapalı kaldı. Sürücünün kurtarılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

        Tedavisi süren sürücünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

        İtfaiye ekiplerinin TIR'ı çıkarma çalışmaları devam ediyor.

        BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ

        İstanbul'da yoğun kar yağışı Boğaziçi Köprüsü'nü de etkiledi. Kar ve tipinin arasında görünmez hale gelen köprüde araçların görüş mesafesi de düştü.

        İstanbul'da kar yağışı etkisini giderek artırıyor. Trafiği olumsuz etkileyen kar yağışı boğaz trafiğini de sabah saatlerinde olumsuz etkiledi. Boğaziçi Köprüsü'nde tipinin de etkisiyle görüş mesafesi düştü. Araçlar yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Boğazda gemi trafiği zaman zaman aksıyor.

        16 SAATTE 71 TRAFİK KAZASI

        İstanbul genelinde, 71 trafik kazası meydana geldi, kazalarda bir kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

        İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam saat 19.00'dan bugün saat 11.00'e kadar etkili olan kar yağışı nedeniyle buzlanma ve kayma sonucu ölümlü 1 kaza, yaralamalı 13, maddi hasarlı 57 olmak üzere toplam 71 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi öldü, 22 kişi de çeşitli şekillerde yaralandı.

        Kent genelinde kar yağışı devam ederken, kapanan yol bulunmadığı bildirildi.

        İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 20 CM

        İstanbul'da bugün en düşük eksi 2, en yüksek 1, çarşamba günü de en düşük eksi 1 ve en yüksek 1 derece hava sıcaklığı bekleniyor. Perşembe gününden itibarende İstanbul'da parçalı bulutlu hava etkili olacak. Kar yağışı perşembe günü sıcaklıkların artmasıyla etkisini yitirecek.

        İstanbul'un bazı yerlerinde ölçülen kar kalınlığı ise şu şekilde belirtildi:

        Çatalca: 5 cm

        Arnavutköy, Sarıyer, Sancaktepe, Çekmeköy, Çamlıca: 10 cm

        Beylikdüzü: 12 cm

        Avcılar, İkitelli: 6 cm

        Beşiktaş, Bakırköy, Bostancı, Ümraniye: 5 cm

        Riva, Beykoz'un Köyleri , Zekeriyaköy: 20 cm

        Kağıthane, Maslak: 8 cm

        BUZ PİSTİNE DÖNEN YOLDA 11 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ: 5 YARALI

        Sakarya'nın Serdivan ilçesi D-100 karayolunda, buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme kazada 5 kişi yaralandı. 11 aracın karıştığı kaza nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

        Kar yağışının etkili olduğu Sakarya'da, buzlanma yüzünden zincirleme trafik kazaları yaşandı. D-100 karayolunun Esentepe mevkii İstanbul yönünde akşam saatlerinde yolda oluşan buzlanma sonucu 11 araç birbirine girdi. Bir TIR, bir kamyonet ve 9 otomobilin karıştığı kazada, farklı araçlarda bulunan Huriye Çelikten, Saime ve Nur Sena Kanyılmaz ile isimleri öğrenilemeyen iki kişi yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, yoldaki buzlanma nedeniyle kaza yerine ulaşmakta güçlük çekti. Yaralı 5 kişi, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

        Kaza nedeniyle karayolunun İstanbul yönünde ulaşım durma noktasına geldi. Trafik polisleri, karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yapmasının ardından trafiği tek şeritten kontrollü olarak verdi. Kaza nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü.

        HAVAYOLLARI DA KARDAN NASİBİNİ ALDI

        İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na iniş yapamayan 11 uçak başka meydanlara yönlendirildi.

        Akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı pistinin kısa bir süreliğine kapanması nedeniyle iniş yapamayan iç ve dış hat seferi yapan 11 uçak, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları'na iniş yaptı. Yönlendirilen uçakların pistin açılmasından sonra yeniden havalandığı öğrenildi.

        EVE YÜRÜYEREK GİDENLER İSYAN ETTİ

        İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde trafik adeta felç oldu. İş çıkışı evine gitmek isteyen vatandaşlar, otobüslerden inerek gidecekleri yere yürüyerek gitmeye çalıştı.

        İstanbul'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı Anadolu ve Avrupa yakasında etkisini sürdürüyor. Ancak akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Avrupa yakasının bazı bölgelerinde yoğunluk yaşandı. Özellikle Sefaköy yokuşunda, uzun süre trafikte kalan sürücü ve vatandaşlar adeta isyan etti. Bazı vatandaşlar ise, otobüslerden inerek gidecekleri yere yürüyerek varmaya çalıştı. Avcılar'da durma noktasına gelen trafik nedeniyle yollar buz pistine döndü. Birçok araç yolda hareket etmekte büyük güçlük çekti.

        Öte yandan evlerine gitmek üzere yollara koyulan vatandaşlarda toplu taşıma araçlarını tercih etti. Evine gitmeye çalışan bir vatandaş, "Bir saattir otobüsteyim, yürümeye karar verdim. Sefaköy'den Hadımköy'e doğru yürüyeceğim. Trafiğin açıldığı yerde tekrar otobüse bineceğim" dedi.

        Öte yandan trafikte kalan sürücüler ise, kar yağışı nedeniyle oluşan trafiğe isyan ederek, Güneşli'den Havalimanı Kavşağı'na iki saatte geldiklerini söylediler.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ