Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Salgının azalmasıyla birlikte havalimanları eski günlerine, 2019 yılı rakamlarına yaklaştı. Ancak havalimanlarının başta personel eksiği olmak üzere diğer problemler yüzünden yaşadığı sorunlar yeni sıkıntıların habercisi oldu. Öyle ki dünyanın en önemli havalimanları rötarlar ve iptallerle uğraşıyor. Hatta günlük yolcu sayısında kısıtlama gidenler bile oldu. Fakat görünen havalimanlarını daha kötü günler bekliyor. Çin’de henüz havacılık faaliyeti tam olarak başlamadı, ama Amerika ve Avrupa’da müdahalelere rağmen henüz çözüm de bulunmuş değil.

        COVİD-19 sonrası onlarca ödül ve başarılı geçmişe rağmen en çok rötar yapan havalimanları hangileri? Yıllardır zamanında kalkışta ödüller alan, rekorlar kıran havalimanlarının hangi durumlara düştüğünü görmek havacılık sektörü için can sıkıcı olsa da gerçeklerden kaçılmıyor.

        Raporlara göre şu an dünyada en çok rötar Kanada’nın Toronto Pearson Havalimanı’nda yaşanıyor. FlightAware verilerine göre bu havalimanında kalkışlı gecikmelerin % 52.5’le dünyada ilk sırada. Air Canada’nın merkezi konumundaki Toronto Pearson Havalimanı şu günlerde yazın yoğun dönemlerinde operasyon yapmakta zorlanıyor. Havalimanı yetkileri özellikle hafta sonları ve özel günlerde operasyonu idare edemedikleri açıkladılar. Toronto Pearson Havalimanı’nı gecikmeler konusunda Frankfurt Havalimanı izliyor. Üstelik bu hafta havalimanındaki yer hizmetlileri görevlileri greve gitti. Lufthansa sadece Çarşamba günü bin tane uçuşunu iptal etti. Grev nedeniyle havalimanından uçmaya çalışan diğer havayolları da bu kaostan ciddi etkilendi.

        REKLAM

        Bu konuda yapılan çalışmalar geçen haftayı kapsamadığı için Avrupa’nın merkez havalimanı, can damarı ve en önemli aktarma merkezi Frankfurt’un liderliğe yükseleceğini söylemek mümkün. Listede Almanya’dan Münih Havalimanı da var. Münih, yüzde 40.4’le neredeyse rötar haberlerinin ana kaynağı Heatrow Havalimanı’yla aynı seviyede.

        Üçüncü sırada ise yine dünyanın en önemli merkezlerinden yüzde 43.2’yle Paris Charles De Gaulle bulunuyor. Air France’ın merkezi havalimanı da grevlerle uğraşıyor. Havalimanı çalışanları sendikası ile görüşmelerden olumlu netice alınamıyor. Sendika işçiler için 300 Euro zam istiyor. Otorite de buna yanaşmayınca sıkıntılı bekleyiş devam ediyor. Havalimanında gecikmelerin, iptallerin ve bagaj kayıplarının önüne geçilemiyor. Geçen hafta havalimanında 20 bin bagaj kayboldu. Bunlardan 17 bini de Radyo Frekanslı Tanıma Teknolojisi çipleri ile 2020’den itibaren yolcularına bagaj takibi yapabilme imkanı sunan Air France'a ait.

        Listede dördüncü sırasında yüzde 41.5’le yine bir Avrupa’nın merkez havalimanlarından Amsterdam Schipol var. Havalimanı yolcularını saatler önceden terminale gelmeleri için çağırı yapıyor. Terminale kısıtlı sayıda yolcu alıyor. Yeni personel işe alıyor, ama nafile. Londra’da ise hem Gatwick hem Heatrow rötarlarda birbirleriyle adeta yarışıyor. Rötar rakamları Gatwick’te yüzde 41.1 Heatrow’da ise yüzde 40.5 olarak analiz edilmiş.

        2022 yaz sezonunda en çok rötar yaşanan 10 havalimanı:

        1-Kanada-Toronto Pearson Havalimanı: %52.5

        REKLAM

        2-Almanya-Frankfurt Havalimanı: %45.4

        3-Fransa-Paris Charles De Gaulle Havalimanı: %43.2

        4-Hollanda-Amsterdam Schipol Havalimanı: %41.5

        5-İngiltere-Londra Gatwick Havalimanı: %41.1

        6-İngiltere-Londra Heatrow Havalimanı: %40.5

        7-Almanya-Münih Havalimanı: %40.4

        8-Yunanistan-Atina Havalimanı: %37.9

        9-Avustralya-Sidney Havalimanı: %34.2

        10-ABD-Orlando Havalimanı: %33.4

        Dünyanın en iyi 6 first class uçuşu

        Dünyanın en iyi 6 first class uçuşu
        0:00 / 0:00

        Uçak içindeki sınıf ayrımları; ekonomi, business ve first class servisler, her havayolunun yolcu profiline, şirket kültürüne göre çeşitli aktiviteler ile hizmet veriyor. Türk Hava Yolları'nda (THY) bir dönem zorunlu olarak hizmete giren first class şu an yok. THY’nin Hindistan’dan kiraladığı Boeing 777’lerle test ettiği first class yolcu profiline uymadı. Ancak dünyada first class kategorisinde hizmet veren önemli havayolları bulunuyor. Her gün gelişen ve rekabetçi business class konseptinin first class konseptine yaklaşması, özel jetlere olan rağbet ve yakın zaman için tasarlanan süpersonik uçak projeler, arada kalan bu sınıfı gözden düşürmeye devam edecek. Zaten yeni nesil bazı uçaklarda artık first class tercih edilmiyor.

        First class konsepti şu an sadece yoğun iş trafiği olan rotalarda, bu ayrıcalıklı uçuş için ödeme yapmaya istekli yolculara hizmet veriyor. First class’ın en önemli rotaları New York, Londra, Singapur, Paris, Frankfurt, Hong Kong gibi merkezler arasında çok popüler. Ayrıca first class uçuşlarda mükemmel yer servisi; limuzin ile transfer, özel dinlenme salonları, özel ikram seçenekleri, uçuşun başlangıcından sonuna kadar devam eden hizmet halkası, uçakta özel tam yatar, geniş koltuklar, kişiselleştirilmiş uçak servisi ve üst seviye ikramlarla rakip şirketlerle de rekabet söz konusudur.

        REKLAM

        Bu hafta gelecekte varlığını sürdürmesi şüpheli görülen en iyi first class uçuşu sunan havayollarıyla ilgili bir değerlendirme yaptım. Özellikle COVİD-19 sonrası değişen havacılık sektöründe hangi havayolları first class uçuşlara devam ediyor? Hangi havayollarının, hangi tip uçaklarında first class hizmeti var? Sorularınızı da cevaplar bulacaksınız.

        1-Singapur; Havada Çift Kişilik Yatak

        En son test ettiğim first class uçuşu Singapur Havayolları ile olmuştu. Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği’nin (IATA) Sidney’de düzenlenen toplantısı için Türk Hava Yolları’yla Singapur’a uçuş oradan Singapur Hava Yolları’nın A380’i ile Sidney’e geçmiştim. Singapur’un first class A380 kabini, çift katlı uçağın üst katının ön bölümünde 6 adet suitten oluşuyor. A380 kullanan diğer havayollarının bazıların first classa alk katta yer alıyor, koltuk sayısı da değişiyor. Singapur’da birlikte yolculuk yapan çiftler için her koridorun ilk iki suitinde yer alan koltuklar çift kişilik yatağa dönüşebiliyor. Singapur, Airbus 380 modellerinde first class’ta havada ilk çift kişilik yatak konseptini geliştiren havayolu olmuştu.

        2-Emirates; Havada Duş

        Dubai merkezli Emirates'in en etkileyici first class ürünü, havayolunun Boeing 777 uçaklarında bulunuyor. Yerden tavana sürgülü kapılar ve Mercedes-Benz S-Serisi’nden ilham alan şık tasarım özellikleriyle Emirates’in B777 süitleri, lüksü ve mahremiyeti bir sonraki seviyeye taşıyor. Yumuşak deri koltuk, tamamen düz bir yatağa dönüşüyor. Özellikle uzun rotalarda her hangi bir ağrı, sızı olmadan seyahat edebiliyorsunuz. Havayolu tüm first class müşterilerinin manzaraya sahip olmasını sağlamak için orta koridorda yer alan süitlerde sanal pencereler bulunuyor. Bu sanal pencereler, gerçek zamanlı kamera teknolojisini kullanarak görünümü uçağın dışından yansıtıyor. Süitlerde ayrıca müşterilere içeceklerin ve kanepelerin rahatsız edilmeden servis edilebileceği bir servis penceresi de bulunuyor. Ancak Emirates Havayolları Airbus A380 model uçakların first class’ında ilk duş alma imkanını devreye sokan havayolu olarak da biliniyor. A380’lerdeki en iyi first class konseptlerden birisinin Emirate Havayolları’nda yer aldığını söyleyebilirim. Ben de Emirates’in first class’ını Dubai-Bankong arasında duşlu bir uçuş yaparak test etmiştim.

        REKLAM

        3-Qatar; First Class Sadece A380’lerde

        Qatar Airways’in first class konsepti filosunda bulunan sadece 10 adet Airbus A380 jumbo jetlerde bulunuyor. Salgın döneminde havayolları iki katlı jumbo jetleri yerde yatırmayı tercih ettiğinden, sadece bu uçaklarda kullanılan first class hizmetlerde verilemez olmuştu. Ancak salgın sonrası yaşanan uçak sıkıntısı bir süre daha A380’leri hizmette tutsa da üretimi yapılmayan bu uçaklarla birlikte, sadece bu modellerde bulunan first class servislerin de sonunu getirecek. Bu havayollarından birisi de Katar Havayolları olacak. COVİD-19 sonrası hareketlenen havacılık trafiği first class konseptinin biraz daha yaşamasına zaman tanıdı. Katar’ın A380 first class’ında yumuşak özel kumaş, geniş koltuklar dikkat çekiyor. Orta koltuk ve cam kenarı arasında diğer first class konseptlere göre daha fazla bölme kullanılarak mahremiyet ön planda tutulmuş. Ancak birlikte uçtuğunuz birisi varsa aradaki bölmeyi bir düğmeyle aşağı indirmeniz mümkün. Koltukları tek düğmeyle otomatik olarak düz bir yatağa dönüşüyor. Markalı özel terlik, pijama ve kişisel bakım çantasıyla da yolcularına konfor yaşatıyor.

        4-Etihad; Havada Lounge

        Abu Dabi merkezli havayolu Etihad Airways, Airbus A380’lerindeki ‘First Apartments’ konseptiyle lüksü çok yüksek bir seviyeye çekti. Bu konseptin 2014 yılında Abu Dabi yapılan tanıtım törenine katılmıştım. ‘First Apartments’ first class konseptinin de bir adım ötesi. Bu konsepte yatağa dönüşen koltuk değil, ayrıca bir yatağınız oluyor. Kişisel mahremiyetin zirve yaptığı bu konsepte birlikte uçuş yapacağınız kişilerle de irtibat kurmanıza imkan veren konfigürasyonu söz konusu. Ayrıca uçuş esnasında toplantı yapabilme, misafir ağırlayabilme veya özel birlikte yemek yeme imkanı da sunuyor. Etihad Havayolları, “First Apartment” konseptini A380 ile B787 uçaklarında kullanıyordu, salgın birlikte A380’leri yere çekti ve henüz tekrar uçurmadı. A380’lerde yolcuların birlikte sosyalleştiği uçak içi lounge da bulunuyor.

        REKLAM

        5-Garuda Indonesia:Ünlü Şeflerin Yemeğiyle Uçuş

        Endonezyalı bayrak taşıyıcının first class konsepti B777-300ER uçağında1-2-1 konfigürasyonunda 8 adet first class lüks suit yer alıyor. Süitlerin arasında kaydırmalı kapılar bulunuyor. Tam yatar koltuklar 82 inç yani 208 cm boyunda ve 22 inç yani ortalama 56 cm genişliğe sahip. Dokunmatik ekranlı koltuk kontrol ünitesi 23,5 inçlik dokunmatik LCD ekran yer alıyor. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü restoranlarda, dünyaca ünlü şefler tarafından hazırlanan ikramlarda havayolunun first class’ında yolcuyla buluşuyor. Yolculara uçuş öncesi ve sonrasında limuzin veya üst segment özel tasarım araçlarla hizmet veriliyor.

        6-Air France; Gökyüzüde En Geniş Yatak

        Air France’ın uzun mesafeli Boeing 777-300ER filosundaki La Première kabini, 1-2-1 düzeninde ve 4 ayrı süite sahip. İlk tanıtımı New York’ta yapılmıştı. Ben de oldukça ses getiren bu tanıtım töreninde bulunmuştum. Yolcunun tamamen mi yoksa kısmen mi izole olacağına karar vermesini sağlayan kalın perdelerle dizayn edilmiş bir konsept. Gökyüzündeki en geniş yataklardan birisi bu konsepte yer arıyor. Uzunluk 2 m, genişlik 77 cm. Koltuğun karşısında ise başka bir koltuğa dönüşebilen bir alan yer alıyor. Uçuş esnasında misafir ağırlamak için tasarlanmış.

        Diğer Yazılar