Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Saldırgan ırkçı bir Fransız. Tüm zorlamalara rağmen ne Türkiye ile ne yabancılarla bir bağı çıktı. Adam yabancı düşmanı olduğunu itiraf ediyor ve kininden bu saldırıları düzenlediğini söylüyor. Zaten sabıkaları da bu özellikleriyle aynı.

        Ancak terör örgütü PKK sempatizanları Paris’i yakıp yıkarken Türkiye ve Erdoğan aleyhine sloganlar atıp, nefret, şiddet ve vandallık kusuyor adeta.

        Bu yangın yerinde birkaç detay var ki buradan ilginç mesajlar çıkarmak mümkün.

        AĞAÇLARI NEDEN PARÇALADILAR?

        Birincisi, göstericilerin Paris’i yakarken ve yıkarken hedef seçtikleri objeler.

        En ilginci yol kenarındaki bir ağacı ve etrafındaki koruma bariyerlerini parçalama görüntüleri. Neden fide halindeki ağaçları, yeşil çiçekleri ve onu koruyan bariyerleri tahrip eder bir insan?

        Yıllar önce benzer bir grup Kadıköy’de gösteri yaparken aynı şekilde ağaçlara, yeşilliklere saldırmış ve tahrip etmişti. O zaman da çok manidar bulmuştum.

        Bir diğer ilginç görüntü, otobüs ve metro duraklarını parçalamaları. Belki de en çok kendisi gibi düşük gelirli insanların kullandığı otobüs ve metro duraklarını parçalamanın nasıl bir anlamı olabilir?

        ÖTEKİNE YAŞAM HAKKI TANIMAYAN İDEOLOJİ

        Sanırım PKK ideolojisinin insanlara aşıladığı en tehlikeli duygu, kendinden olmayan, “öteki” insana yaşam hakkı tanımamak olsa gerek.

        Bu öylesine derin bir nefretle işlenmiş ki, “ötekine” ait olan yeşil çiçek, ağaç, metro, otobüs durağı, araç, gereç, çöp konteyneri bile yok edilmemeli duygusu yaratıyor.

        Fransızlar ırkçı bir saldırının failini yakalamış, gereğini yapmış ama buna rağmen Paris’i yakan bu azılı “öteki” düşmanı göstericilerin neler yapabileceğini iyi düşünmeli Avrupa.

        PKK’ya, YPG’ye ve sempatizanlara kucak açmış, hamilik yapmış, her türlü desteği vermiş bir ülke Fransa. Buna rağmen Paris’i yaktılar.

        Diyelim ki Fransa PKK sempatizanlarına yönelik operasyon yapsa, sınır dışı etse, demek ki Paris’te taş üstünde taş kalmayacak.

        “SİZ PARİS’TE RAHAT UYUYUN DİYE SAVAŞTIK”

        PKK taraftarlarının sosyal medyada paylaştığı bir görüntüde, Paris’i yakan göstericilerden biri maskeli bir halde şunu söylüyor Fransızca: “Siz Paris’teki evinizde rahat uyuyun diye biz Suriye’de IŞİD’e karşı savaştık ama 10 yılda bizi 2 kez koruyamadınız.”

        Bu sözler bir gerçeği ortaya koyuyor:

        PKK Fransızların ya da İngilizlerin (Londra’da başladı gösteriler) evlerinde rahat uyumaları için savaş veren bir örgüt.

        Yarın ABD’de benzeri bir olay olsa, aynı tepki orada da verilecek: “Siz New York’ta rahat dolaşın diye biz Suriye’de savaştık...”

        Buna başka devletlerin paralı askeri olmak denir.

        Ancak buradaki çelişki, paralı askerler parasını aldığı müddetçe kimin için savaştığına bakmaz ve şikayet de etmezler.

        PKK’nın Suriye ya da Irak’ta ABD’nin butik bir garnizonu gibi hareket ettiği ve varlığını onlara borçlu olduğu hep söylenirdi. Ancak Paris’te bir göstericinin şehri yakarken söylediği bu isyan sözleri son derece dikkate şayan.

        Avrupa bir an önce aklını başına toplamalı. Terör örgütlerine verdiği her destek bir gün kendisine şiddet olarak dönecek dendiğinde inanmıyordu.

        Paris bunun ilk örneği. Devamı da gelecektir.

        Diğer Yazılar