Günde bin kişinin üye olduğu İslami evlilik sitesi
Müslümanların "Facebook"u adı verilen sosyalleşme sitesi "Muxlim.com" meşhur. Merkezi Helsinki'de olan ve 2.5 yıl önce kurulan siteyi her ay 190 değişik ülkeden 1.5 milyon kişi ziyaret ediyor.
Müslüman toplumun bir araya gelmesini amaçlayan site, sohbet, fotoğraf paylaşımı gibi 'alışıldık' hizmetlerin yanı sıra kullanıcılarına Kuran dinleme olanağı da sunuyor!
"Gönüldensevenler.com" ise benim için oldukça yeni. İslama bağlı, sanal dünyanın da bağımlısı insanların kullandığı bir tür çöpçatanlık sitesi.
Sitenin, başörtülü hanımların poz verdiği pembe kalplerle süslü sayfasında amaç şöyle açıklanıyor:
"Türk halkını internetteki ahlaksız ve aldatıcı arkadaşlık sitelerinden kurtarmak amacıyla açtığımız ilk evlilik sitemiz GonuldenSeven-ler.com ile Türkiye'deki yüzlerce insanı yuva sahibi yaptık. İslami ev-Iilik yaparak hem bu dünyada, hem de ahiretinizde eşinizi seçin. İnternette ahlakın bozulmadığı bir yer olması sizi hayrete düşürebilir."
Bilgilerim doğru yemin ederim!
Bu arada dün sabah saat 11.00 itibariyle site ile ilgili rakamlar şöyle:
Online üye: 714. Toplam üye: 295 bin 880. Dün üye olan kişi sayısı: 1096. Bugün üye olanların sayısı: 132 kişi.
Bu hızla giderse site, Türkiye'de Facebook'u da geçer sanki!
Üyelik bilgilerinizi doğrulamak için yemin etmenizi gerektiren sitede, rumuz olarak en çok Beyza, Dilruba, Ayşe, Rabia, Gülsüm, Hatip gibi takma isimler kullanılıyor. Yöntem görücü usulü olunca "mal varlığı" dökümleri televizyonlardaki izdivaç programlarını aratmıyor.
Kredi kartı ödemesiyle "Altın Üyeliğin" de mevcut olduğu site kafamda, bir tuşla kızın istendiği, "delete" tuşuna 3 kez basarak boşanmanın yaşandığı bir bilgisayar oyununu çağrıştırıyor.
Sonuçta "otobüstegördüm.com" bana bu siteden çok daha samimi geliyor!
10 TL'ye ikoncan gözlüğü
Fazla steril, fazla aynı ve fazla pahalı ortamlardan sıyrılmak,
Her biri birer "Zihni Sinir Projesi" tadındaki bin bir yeni ürünü görmek,
Taklitlerden sakınmamak,
"Kızartma yağını saklama kabından", "dolma sarma makinesine" bin bir türlü anlamsız şey satın almak için bir yer var İstanbul'da...
"Büyükler için lunapark" olarak tanımlayabileceğim Tahtakale...