Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Yeni markasından 200 milyon TL ciro hedefliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Yataş Grup, yeni markaları Divanev ve Divanuykusu’nu Furniture İstanbul Fuarı’nda gerçekleştirdiği bir toplantıyla tanıttı.43 yıldır mobilya sektöründe faaliyette olduklarını hatırlatan ve daha geniş kitlelere hitap etme amacıyla uzun süredir yeni bir marka arayışı içinde olduklarını söyleyen Yataş Grup CEO’su Nuri Öztaşkın, yerli markalardan Divan’ı bu nedenle satın aldıklarını belirtti.

        Öztaşkın, "Divanev, ürün yelpazesinde mobilya, halı, aydınlatma ve aksesuar bulunuyor. Modern ve geleneksel tarzın sentezi diyebileceğimiz markada, genç odası gibi ürün gruplarını da sunacağız. Divanuykusu ise beyaz ve renkli ev tekstili ürünlerini de sunacak. Her iki marka ile hem çeşit hem de fiyat aralığı olarak geniş bir hedef kitleye hitap edeceğiz" dedi.

        REKLAM

        2 YILDA 65 MİLYON TL YATIRACAK

        Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, son iki yılda üretim tesislerine yaptıkları 100 milyon TL’nin üzerindeki yatırım nedeniyle Divanev ve Divanuykusu için ek bir yatırıma ihtiyaç duymadıklarının altını çizdi. Divanev ürünlerinin yüzde 80’inden fazlasını kendi tesislerinde üreteceklerini söyleyen Yıldız, bu yılın sonuna kadar ürün, tasarım, Ar-Ge, üretim hazırlık için 25 milyon TL, 2019 yılında ise tüm faaliyetler için 40 milyon TL bir yatırım hedeflediklerini kaydetti. Yıldız, Divanev markası ile 2019 yılında 3 bine yakın yeni istihdam yaratmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

        2019 CİRO HEDEFİ 200 MİLYON TL

        Divanev’in ilk mağazasının Mart 2019’da açılacağını söyleyen Yataş Grup Genel Müdürü Nevzat Yıldız, yılsonuna kadar 100 satış noktasına ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Hem dekorasyon hem de uyku ürünlerinin satılacağı Divanev mağazaları ortalama 2 bin m2 olacağını belirten Yıldız, "Öncelikli olarak Türkiye genelinde bir bayilik ağı oluşturmayı, yurt dışında ise 2019’un ikinci döneminden sonra bayilik vermeyi planlıyoruz. 2019 yılında Divan markasıyla 200 milyon TL’lik bir ciro hedefimiz bulunuyor. En büyük hedefimiz ise Divanev’in beş yıl içinde Türkiye’nin ilk 5 markası arasında yer alması" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ