Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM üniversite sınav sonuçları için tarih verdi - 2018 YKS

        YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvuran 2 buçuk milyon öğrenci 30 Haziran ve 1 Temmuz'da üniversite hayaliyle ter dökmüştü. YKS bu yıl ilk defa uygulandı ve TYT, AYT VE YDT basamaklarından oluştu. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra üniversite adaylarını bu kez de tercih maratonu bekliyor. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'nin 2018 akademik takvimine göre YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih...

        YKS TYT AYT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2018

        ÖSYM'nin 2018 sınav takviminde yer alan bilgiye göre, 2018 YKS sonuçları 31 Temmuz 208 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden öğrenebilecek.

        REKLAM

        YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

        YKS – Üniversite tercih kılavuza göre, adaylar tercihlerini 7-14 Ağustos'ta yapacak. Tercih bildirim işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapılabilecek.

        Tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih süresi içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerinin kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünün alınması gerekiyor.

        2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapacak.

        2018-2019 eğitim-öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacak.

        REKLAM

        Üniversite adaylarının bu yıl ilk defa girdikleri YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi. YKS'nin ilk aşaması olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) YGS'nin; AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise LYS'nin yerini aldı. YGS ve LYS'nin aksine AYT ve TYT peş peşe iki günde yapıldı. YSK soru kitapçıkları ve cevap anahtarı ise 1 Haziran Pazar akşamı ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlandı.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ